İşçilere Ek Protokol ile Maaş Zammı Yapılmıştır

İşçilere Ek Protokol ile Maaş Zammı Yapılmıştır

Geçtiğimiz günlerde işçilere yapılan yüzde 58 oranındaki zam ile birlikte 28 bin lira olan en düşük maaş, Hizmet İş Sendikası ile imzalanan ek protokol sonrası 31 bin liraya yükseltildi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NDAN İŞÇİLERE EK ZAM MÜJDESİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan işçilere ek zam müjdesi geldi. Geçtiğimiz günlerde işçilere yapılan yüzde 58 oranındaki zam ile birlikte 28 bin lira olan en düşük maaş, Hizmet İş Sendikası ile imzalanan ek protokol sonrası 31 bin liraya yükseltildi. 5 yıldır işçi-memur ayrımı yapmadan tüm çalışanların yanında olmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Çalışanlarını memnun etmeyen belediyelerin vatandaşlarını memnun etme imkânı yoktur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, görev süresi boyunca personelinin maaş zammı ve sosyal haklardan en üst düzeyde faydalanmaları için tüm imkânlarını seferber ediyor. 5 yıldır çalışanın yanında bir tutum sergileyen Başkan Zorluoğlu, Hizmet İş Sendikası ile imzalanan ek protokol ile Trabel, Turkuaz, Tulaş, Trabsu, Kent ve Trabitaş anonim şirketlerinde çalışan 2 bin 620 işçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yansıtılan sözleşme oranı ve enflasyon farkı ile 28 bin lira olan en düşük maaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin arasında imzalanan ek protokol ile 31 bin liraya yükseltildi. Maaşlar, personelin yaptığı işin niteliğine, kıdeme ve asgari geçim indirimine göre artış gösterecek.

KESKİN: TÜM TALEPLERİMİZE OLUMLU KARŞILIK VERDİ
Başkan Zorluoğlu ile uzun yıllardır kurumsal olarak çalıştıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Keskin, “Kendisi çalışanın ve emekçinin yanında olduğunu bizlere her zaman gösterdi. Selam olsun emekçinin yanında olan, hakkını insanlara teslim eden Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza diyorum. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Biz de çalışan arkadaşlarımızın ücretlerini iyileştirme noktasında sözleşmemizin dışında ek protokol talebinde bulunuyoruz. Tabii ki bu taleplerimize olumlu dönüşler yapan belediye başkanlarımız olduğu gibi kulak arkası edenler de olabiliyor. Elhamdülillah Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman olduğu gibi bu talebimize de olumlu karşılık verdi. Hem sendikamız hem de şahsi olarak söylüyorum, Murat Zorluoğlu’nu tanıdığıma çok mutluyum” dedi.

ÇALIŞANINI MEMNUN EDEMEYEN VATANDAŞI MEMNUN EDEMEZ
Ek protokol töreninde konuşan Başkan Zorluoğlu, 5 yıldır işçi-memur ayrımı yapmadan tüm çalışanların yanında olmaya özen gösterdiklerini belirterek, “5 yıl boyunca temel yaklaşımımız memur ve işçi çalışanlarımıza emeklerinin karşılığını vermek oldu. Bu noktada elimizi, gövdemizi taşın altına koyduğumuz çok zaman oldu. Belediyeler bir yandan yatırımcı kuruluşlar, vatandaşlar hizmet bekliyor. Bir taraftan da çalışanlarını memnun etmeyen belediyelerin vatandaşlarını memnun etme imkânı yok. Bunu her zaman böyle gördüm. Belediyemizde çalışan mesai arkadaşlarımız eğer mutlu değillerse bu doğal olarak işe yansıyor. Mutlularsa performanslarının daha da arttığına hep beraber şahit olduk” dedi.

YÜZDE 120 ARTIŞLA SDS İMZALADIK
Sendika ile her zaman uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Değerli Genel Başkan Yardımcımızın şahsında Hak-İş’e hizmet işe çok teşekkür ediyorum. Buradaki sendika temsilcisi arkadaşlarla da hep ağabey kardeş ilişkisi içerisinde olduk. Biz imkânlarımızı söyledik onlar taleplerini ilettiler. Hep makul bir noktada bir araya geldik. Geçtiğimiz günlerde memur arkadaşlarımızla ilgili sosyal denge sözleşmesini yüzde 120 oranında ciddi bir artışla imzaladık. Memurlara ayrıca hükümetimiz de ilave bir destek vermişti. İşçilerimizle ilgili bir çalışma içinde olduğumuzu, onları da enflasyona ezdirmeyeceğimizi söylemiştik” diye konuştu.

EN DÜŞÜK MAAŞ 28 BİNDEN 31 BİN LİRAYA YÜKSELDİ
Ek protokolle ilgili detay da veren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü iştiraklerinde görevli 2620 tane çalışanımız var. Bu çerçevede sözleşme enflasyon oranında bir artış öngörüyordu. Ocak ayında tekrar değerlendiririz, enflasyon artışının ötesinde bir artış sağlarız demiştik. En son 18 bin civarında minimum maaşımız vardı, yevmiye 537 liraydı. 1 Ocak 2024 tarihinde yevmiye önce asgari ücret olan 666 liraya, sonra buna enflasyon farkını uygulayınca 917 liraya yükseldi. Böylece minimum maaş 28 bin civarına geldi. Bu halde bile bakıldığında yüzde 58 civarında bir artış oluyordu. Şartlarımızı biraz daha zorladık. Sendika yöneticilerimiz bize durumu anlattı, Genel Sekreterimiz bu işi koordine etti. Geldiğimiz noktada tüm imkânları zorlamak suretiyle geçtiğimiz günlerde 917 olarak açıkladığımız yevmiyeyi, kadrolu işçilerimizin yevmiyesiyle eşitlemek suretiyle 995 liraya çıkararak en düşük şirket çalışanımızın maaşını da 31 bin 100 liraya yükseltmiş oluyoruz. Dolayısıyla daha önce açıkladığımız 28 bin bandını 31 bin bandına yükseltmiş oluyoruz. Buna sorumluluk, kıdem, asgari geçim indirimi eklendikten sonra ücret farklılaşacak” şeklinde konuştu.

BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN ARDINDAKİ GİZLİ KAHRAMANLAR
Bu rakamların daha da yükseklerde olması gerektiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Çalışanlarımız bizim için çok kıymetli. 5 yıl içerisinde Trabzon’da projeler ve hizmetler anlamında ortaya koyduğumuz büyük değişim ve dönüşümün arkasındaki görünmeyen kahramanlarımız işçilerimiz ve memurlarımızdır. Sizlerin gayretleri neticesinde bugün Trabzon’da Büyükşehir Belediyesinin büyük projeleri, ortaya konulan büyük performans konuşuluyor. Trabzon’un büyük bir belediyecilik hizmeti anlamında büyük bir mesafe katedildiği konuşuluyorsa, tüm bu başarıların arkasında siz değerli işçilerimiz memurlarımız var. Bu manada belediye imkânları arttıkça, belediyelerimizin çalışanlarının da bu refahtan kendilerine düşeni almaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Çalışanlarımız, sendikamız, belediyemiz için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah işçilerimizin yüzünün her zaman güleceği dönemler olsun” ifadelerini kullandı.

KADROLU İŞÇİLERİN ZAMLARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK
Sözlerinin sonunda kadrolu personelle ilgili de çalışma yürütüldüğünü belirten Başkan Zorluoğlu,  “Kadrolu işçilerimizi de gayret memnun edecek bir rakamı önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ek protokol imzalandı.

ÖNEMLİ: Anadolu'dan Kelepir Arsa Instagram hesabından bizi takip edin.

9 Bin liraya , 19 Bin Liraya Müstakil Parsel Arsalar Paylaşım yapıyoruz MEMURLARAHABER COM Güvencesi ile Buradan tıklayınız 

Türkiye’nin en kapsamlı BECAYİŞ uygulaması tayinsepeti.com üzerinden il içi ve il dışı becayiş taleplerinizi oluşturabilirsiniz.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.