MEMURLUK GÜVENCESİNİN KALDIRILMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

 MEMURLUK GÜVENCESİNİN KALDIRILMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Genel Başkan konuşmasında, memurların iş güvencelerinin kaldırılması konusuna da değindi. Koncuk, “Kamuda çok şey yapılmak isteniyor. Birisi de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili. Bir kamu çalışanın kaderi şu an bir Kaymakam’ın bir Vali’nin iki dudağı arasında. Önümüzdeki günlerde Bursa’da çalıştay düzenlenecek . Türkiye Kamu-Sen olarak kapsamlı bir şekilde katılacağız. Personel rejimi vs. tartışılacak bu toplantılarda. Aslında bunların yapmak istediklerini biliyoruz. İş güvencesini ortadan kaldırmak, memur ve işçi arasındaki farkı ortadan kaldırmak…Ama Türkiye Kamu-Sen olarak bu konulardaki net tavrımız ortadadır, iş güvencesinden taviz vermeyeceğimizi herkes bilmelidir.

Performans değerlendirmesi haberlerini basından sizlerde görüyorsunuz. Görüşlerimizi Devlet Personel Başkanlığı’na gönderdik. “Bu kabul edilemez” dedik. Bu öncelikle yöneticiler tarafından yapılan bir değerlendirmedir. Önce gelin yönetici atama sistemini tüm kurumlarda her yerde adil hale getirelim. Adam gibi yönetici bulalım, işe sahip, liyakatli, kabiliyetli, ahlaklı yöneticiler bulalım ondan sonra performansı konuşalım. İki koyun güdemeyen adamı müdür yapmışsın şimdi bu adam kamu çalışanının başarısına not verecek, hadi oradan. Subjektif değerlendirmelerle yapılan her şeye karşıyız. Okul müdürlerinde bunu yaptılar yargıdan döndü. Yargı kararlarını uygulamıyorlar ama takipçisiyiz. Yargı idareden belge istiyor, “Değerlendirme belgelerini gönder” diyor ama ortada bir şey yok, belge yok, elleri bomboş. Peki o puanı verirken hangi belgeyi ortaya koyabilirsin. Bu mudur performans? Neyini destekleyelim? Belge koymadan kafadan puan veren başarılıya başarısız not veren adama en ağır cezayı verebilecek misin? Türkiye Kamu-Sen olarak Bursa’daki çalıştayda elbette kanaatlerini ortaya koyacaktır.

Bakıyoruz mülakatla atama sistemi geldi . Son olarak öğretmenlere de bu sistemi getirdiler. İsterse en ahlaklı, en adil mülakatı yapın yine de adaleti sağlayamazsınız. 3 ayrı komisyon kurulsa, bir kişiye verecekleri puanlar mutlaka farklılık gösterir. Memur KPSS’de 90 puan alıyor, komisyonun önüne geliyor. Bir komisyon oldukça iyi niyetle yaklaşıyor ve yüksek puan veriyor. Başka bir komisyon ise 90 puan alan bir diğer adaya yine 90 puan veriyor. Doğal olarak diğer adayla arasında 10 puanlık bir fark kalıyor. Ne kadar adil olmaya çalışırsanız çalışın, farklı komisyonların farklı kriterleri ve farklı değerlendirme metodları olacak ve bunlar da farklı sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla, mülakat ile adaletin sağlanması mümkün değildir. Bu çocuklar memleketimizin evlatları. Alın teri dökmüş insana düşük puan veren var; 50 puan alana yüksek puan veren de var. Bu millet bunu hak etmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum