Yeni özel harekat polisi alımında yaş şartı ne olacak?

Yeni özel harekat polisi alımında yaş şartı ne olacak?

Yeni özel harekat polisi alımında yaş şartı ne olacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ,  geçtiğimiz aylarda bir açıklama yaptı ve açıklamasında PÖH alımı müjdesini vermişti. 

Bakan Soylu yaptığı açıklamada EGM bünyesinde 25 bin PÖH olduğu, bu sayının yeterli olduğunu ifade etti. Sadece açıktan kadın PÖH alımı yapacaklarını söyleyen Bakan Soylu, bundan sonra alımların polisler arasından yapılacağını söyledi.  

Bakan Soylu daha önce polis özel harekat alımı yaş konusunda 28 'di 30 'a çıkardık demişti. Soylu açıklamasında  "Özel Harekat Polis alımlarında yaş olarak 1 Ocak'ı esas alacağız. Seçimin ardından bu değişikliği yapacağız. Özel Harekat Polis alımlarında kızları da alacağız. Tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Bayramlar ramazanlar bizi daha kuvvetli millet yapıyor. Bayramlar bizi özümüze döndürüyor. Bayramlar bizi tekrar yeniliyor." demişti.

En az lise mezunu adaylar arasından alım yapılacağını ifade eden Bakan Soylu, PÖH alımı için KPSS müjdesi verebiliriz diyerek  "KPSS imtihanlarına girsinler" dedi ve KPSS düşecek mi? sorusuna, "Kadın özel harekatçı alımı için olabilir. Kadın özel harekat alımı için KPSS puan sınırında özel bir şey olabilir." şeklinde yanıt verdi.

2016 yılında yapılan 10 bin PÖH alımından önceki özel harekatçı alımları KPSS ile olmuş ve lisans KPSS 50 olarak istenmişti. Yeni PÖH alımında KPSS puan sınırı henüz belli değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.