Uzman Çavuş Nasıl Olunur? Uzman Çavuşlar Ne Kadar Maaş Alır?

Uzman Çavuş Nasıl Olunur? Uzman Çavuşlar Ne Kadar Maaş Alır?

Uzman Çavuş Nasıl Olunur? Uzman Çavuşlar Ne Kadar Maaş Alır?

Uzman Erbaş alımı başvuru şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılır?  
UZMAN ERBAŞ GÖREVLERİ NELERDİR

Uzman Erbaşlar TSK’da kadro ile belirtilmiş görevleri yaparlar. Ancak kendilerine erbaşlara verilen görevlerinde verilebilmesi kanun olarak mümkündür. TSK her ne statüde( subay, astsubay, uzman erbaş, erbaş ve er) olursa olsun personelini sınıflara ayırmaktadır. 

Bu sınıflar Piyade, Tankçı, Topçu, Hava Savunma, İkmal gibi sınıflardır. Yapacağınız görev ve alacağınız eğitim mensubu olduğunuz sınıfa göre değişir. Bu yüzden Uzman Erbaş olurken, sivil hayatınızda yaptığınız mesleği göz önünde bulunarak sınıf tercihi yapmanız hem sizin hem TSK’nın lehinedir. Mesela sivilde tamirciliğiniz varsa Bakım sınıfı seçin, elektronik ve haberleşme bilginiz varsa Muhabere sınıfını seçin veya yemekten anlıyorsanız İkmal sınıfı tercih edin. Bu kapsamda yapacağınız tercih sizin yapacağınız işide belirleyecektir. Kendinizi savaşçı ve Komando olarak görüyorsanız güçlü ve çevik iseniz gözünüz kapalı Piyade olun. 

Piyade görevlerinde hem daha fazla ücret alacaksınız hemde muharip gücü arttırmış olacaksınız. Uzman Erbaşlar için Personel ve Maliye sınıfı yoktur. Uzman Erbaşların sorumluluğu çok yüksek değildir.

Astsubaylar kadar üzerinde zimmetli eşyaları da yoktur. Daha çok görev icra makamıdırlar.Uzman Erbaşların satüsüne gelince;Uzman Erbaşlar eğer askerliğini çavuş olarak yapmamışsa, Uzman Onbaşı olarak göreve başlarlar. Unutmadan hemen belirtelim ki Uzman Erbaş olmak için askerlik yapmış olmak şart değildir. Uzman Onbaşı ise erbaş çavuşun astıdır. Ancak bir sene sonra Lise mezunu ise ve amiri uygun görürse Uzman Çavuş olur ki bu rütbe astsubayın bir astıdır. O yüzden en az lise mezunu olarak başvurun veya çalışırken liseyi bitirin. 

UZMAN ERBAŞLAR NE KADAR MAAŞ ALIR?

2019 yılında göreve yeni başlayan bir uzman çavuş 4200TL ile 4500TL arasında maaş almaktadır.Ancak doğuda görev yapan bir uzman çavuşun maaşı 6000TL ile 6500TL arasındadır.Evli ve çocuklu uzman çavuşlar ise maaşlarına ek olarak tazminat ücreti almaktadır.

Peki en son alınan uzman çavuşlar için aranan şartlar ve alım detayları nelerdi?

SÖZLEŞMELİ UZMAN ERBAŞLAR İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Başvuruda bulunacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmaları, nüfus kaydına göre 4 Nisan 2019 tarihi itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmaları (4 Nisan 2000 - 1 Ocak 1992 tarihleri arasında doğanlar) gerekiyor.Adayların en az 164 ve en fazla 210 santimetre boyunda olmaları ve kilolarının başvuru kılavuzunda yer alan boy-kilo oranları değerleri içerisinde yer alması isteniyor.Adaylardan askerlik hizmetini yapma şartı aranmıyor ancak askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmaları gerekiyor.Ayrıca askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin son günü itibarıyla terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olması şartı aranıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum