Türk jetleri hedefleri vuruyor. İşte olay yerinden ilk görüntüler...

Türk jetleri hedefleri vuruyor. İşte olay yerinden ilk görüntüler...

Türk jetleri hedefleri vuruyor. İşte olay yerinden ilk görüntüler...

Günlerdir beklenen oldu, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki teröristleri temizleyecek harekâtı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajla harekatı dünyaya ilan etti. Erdoğan'ın tweetinden dakikalar önce Türk savaş uçakları Ceylanpınar'ın karşısındaki Rasulayn'daki terör hedeflerini vurdu. Hava saldırılarının yanı sıra sınırdan top atışları yapılıyor, patlama sesleri Türkiye tarafından duyuluyor.

 

Türk jetleri saat 16.00'da Suriye'nin kuzeyindeki terör mevzilerini bombardımana tuttu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 16.10'da Barış Pınarı Harekâtı'nı resmen duyurdu.

19.05 : Anadolu Ajansı: Türk savaş uçakları Barış Pınarı Harekatı'nda 30 kilometre derinliğe girdi. F-16'lar Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedeflerini vurdu.

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vuruldu.

 

Terör örgütü YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakıyor.

18.45 : Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere, Almanya ve Fransa'nın çağrısı üzerine Barış Pınarı Harekâtı'nı görüşmek üzere yarın toplanacak.

18.30 : Milli Savunma Bakanlığı, harekatla ilgili bir basın açıklaması yaptı:

"Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda olduğu gibi, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta, sivil/masum kişilerin ve harekât bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

18.25 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler, BMGK, NATO, ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve İran'a Barış Pınarı Harekâtı'nın bildirildiğini açıkladı. Çavuşoğlu, Suriye'deki Şam rejimine de İstanbul'daki başkonsolosluğa verilen bir notayla operasyonun iletildiğini söyledi.

18.15 : Demirören Haber Ajansı: Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla İncirlik Hava Üssü'nde hareketli dakikalar yaşandı, ilk saldırının hemen ardından üsse dört Türk savaş uçağı ile bir nakliye uçağı iniş yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.