TNMM'den 'EYT Eylemine' destek! Işıkları kapattılar

TNMM'den 'EYT Eylemine' destek! Işıkları kapattılar

Meclis'ten 'EYT Eylemine' destek! Işıkları kapattılar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (EYTSYDD) bu akşam başlatacağı "EYT için 10 dakika karanlık" eylemine ilk destek Meclis'ten geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eyleme destek verdiğini açıklayarak, Meclis Basın Koridoru'ndaki ışıkları açıp söndürdü.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Emeklilikte yaşa takılanların protesto anlamına gelmeyen ama uyarı niteliğindeki eylemlerini bizler de destekliyoruz." dedi.

Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulunda, kendi imzasını taşıyan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşüldüğünü ve kabul edilmediğini belirtti.

Kanun teklifinin, intibak düzenlemesini içerdiğini dile getiren Gürer, "İntibak düzenlemesine verilen ret oyları bizleri üzdü. Umarım kısa süre içerisinde emekliler ile ilgili bir düzenleme yapılır." ifadesini kullandı.


 
Türkiye'de emeklilerin ciddi bir geçim sıkıntısı içinde olduğunu kaydeden Gürer, emekliler arasındaki dengesizliklerin de giderek arttığını savundu. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorun kadar emeklilerin de mağduriyetinin bulunduğunu belirten Gürer, "Aylık bağlama oranı değiştiği için emekliler 1000 liranın altında maaş almaya başladı. İktidar bunu görüp 1000 liraya bir taban ücret gibi yaklaştı. Bu da tam anlamıyla uygulanmıyor." diye konuştu.

"Emeklilikte yaşa takılanlar"ın bugün saat 20.30'da 10 dakika süre ile ışıkları yakıp söndürme eylemi yapacağını aktaran Gürer, emeklilikte yaşa takılanların, bu eylemleriyle varlıklarını iktidara göstermeyi istediklerini belirtti.

Gürer, "Emeklilikte yaşa takılanların protesto anlamına gelmeyen ama uyarı niteliğindeki bu eylemlerini bizler de destekliyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların ve emeklililerin sorunlarını görmeyen bir iktidarın seçimler öncesinde vaatte bulunması inandırıcı gelmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.