TİS'den En Düşük Taşeron İşçi Ücreti 3 Bin 250 TL

TİS'den En Düşük Taşeron İşçi Ücreti 3 Bin 250 TL

TİS'den En Düşük Taşeron İşçi Ücreti 3 Bin 250 TL

2 yıllık olarak belirlenen toplu iş sözleşmesi kapsamında 2019-2020 yıllarını kapsayacak olan sözleşme maddelerinin nasıl olacağı merak konusu... Bu kapsamda bazı açıklamalar, görüşler ve talepler sendikalar tarafından hazırlanarak hükümete sunulmaya başlandı. Şekillenmeye başlayan toplu iş sözleşmesi taleplerinde elbette en büyük beklenti yapılacak zam oranlarıyla ilgili...

EN DÜŞÜK TAŞERON MAAŞI 3 BİN 250 TL

 Bu konuda kamuda kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. 200 bin taşeron işçiyi ilgilendiren maaş zammının oranı ve kaç tl olması gerektiği ile ilgili en düşük memur maaşının baz alınması gerektiği konuşuluyor. Bu da 3 Bin 250 TL...

Teklif öncesi açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay en düşük işçi için talep ettikleri ücreti açıkladı. Ergün Atalay'ın açıklamaları şöyle;.

"En düşük memur maaşı 3 bin 250 TL düzeyinde. En düşük işçi ücreti de en azından bu rakamla eşitlenmeli. Teklifimizi oluşturduktan sonra, kamuya götüreceğiz ve müzakerelerin hızlanması için çalışacağız.".

 KADRO ALAN TAŞERONLAR

Atalay daha önce yaptığı açıklamalarda , taşeron işçi iken KHK ile kadroya geçen işçilerin toplu sözleşmesine kendilerinin de dahil edilmesi için yaklaşık yüzbinlerce işçinin imza verdiğini söyledi ve TİS görüşmelerinde bu konunun da gündeme geleceği belirtildi.


Şuan yürürlükte olan YHK kararına göre 2020 yılı sonlarına kadar 4D'li işçiler 4+4 zam alıyor. Bu şekilde düzenlenen ve TÜİK'in geçen yıl açıkladığı %26'lık enflasyonun gerisinde kalmıştı.

Özlük ve mali haklarında da kamuda kendileri gibi çalışan diğer işçilerden farklı hükümlere tabi olan işçiler bu yıl yapılacak TİS görüşmelerinde kendilerinin de kamu işçileri TİS hükümlerine dahil edilmesini bekliyorlar.

Açıklamada 4D'li işçiler için 2020 'nin bekletilmemesi gerektiğine yer verildi.

Çalışma Bakanı Selçuk ile Atalay,  TİS görüşmeleri öncesi ilk görüş alışverişini İsviçre 'nin Cenevre kentinde düzenlenen Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 108. Uluslararası Çalışma Konferansı 'nda yaptı.

ATALAY'IN ESKİ AÇIKLAMALARINDA NE DEMİŞTİ?
Türk-İş Başkanından Ergün Atalay'dan kamu işçileri toplu sözleşmesi açıklamasında bulunmuştu. Nisan ayında yaptığı açıklamada Atalay 'Enflasyonun altında bir rakam mümkün değil.' demişti.

Atalay 'Vergi ile ilgili sıkıntımız var, işyerlerinde farklı ücret alan işçiler var, kadro alamayan taşeron işçiler ve taşeronda kadroya geçip 4+4 zam alan işçilerin durumları var. Bunun gibi birçok konu toplu sözleşme masasında gündeme gelecek. İşçinin başını aşağı düşürecek hiçbir konuya imza atmayız.' ifadelerini kullanmıştı

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmelerinin yürürlük süreleri sona ermişti..TİS maddeleri üzerinden çıkacak zam oranı kararı merakla bekleniyor. Bu konuda yapılacak her türlü açıklama, görüş ve haberleri ilk ve doğru olarak sitemiz memurlarahaber.com üzerinden takip edebilirsiniz. 

.

.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.