Sürekli İşçilere Ek Seyyanen Maaş Zammı için Önemli Gelişmeler

Kamu işçilerine ek Seyyanen maaş zammı ile farklı aylarda toplu iş sözleşmesi yapılan iş kollarında yaşanan mağduriyetler için çalışma bakanı ile görüşme gerçekleştirdi

TÜRK-İŞ KAMU KOORDİNASYON HEYETİ

TALEPLERİNİ ÇALIŞMA BAKANINA İLETTİ

Dünde öz sağlık iş sendikası genel başkanı devlet sert çalışma bakanı Vedat İşıkhandan işçiye ek zam istedi buraya tıklayın 

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünün imzası sonrası yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler, toplu iş sözleşmelerinin yürürlük başlangıç tarihlerinin farklı olması sebepleriyle kamu işyerlerinde çalışanlar arasında ücret dengesizlikleri oluşturmuştur.

fb-img-1705559106662.jpg

Sendikamız, Genel Başkanımız Eyüp ALEMDAR öncülüğünde, sözleşme başlangıç tarihlerinin Ocak ayına çekilmesi ve tüm bu ücret dengesizliklerinin giderilmesi için süreci başından beri takip etmekte ve yoğun bir çaba içerisinde mücadelesine devam etmektedir.

Bu kapsamda ,Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun ATALAY Başkanlığındaki TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar ve Genel Sekreterimiz Metin GÜNEY in de aralarında bulunduğu Kamu Koordinasyon Kurulu sözleşme başlangıç tarihlerinin Ocak ayına çekilmesi ve kamu çalışanları arasında oluşan ücret dengesizliklerinin giderilerek çalışanlara yüksek enflasyondan kaynaklı refah payı verilmesi talebiyle Çalışma Bakanı Prof Dr. Vedat Işıkhan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

fb-img-1705610302930.jpg

Görüşme sonrasında açıklama yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamuda çalışan işçilerimiz için ücret dengesizliğinin hat safhaya ulaştığını söyleyerek şunları açıkladı:

“ Kamuda çalışan işçilerimiz için ciddi anlamda ücret kaybı söz konusudur.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile bir araya gelerek Kamu işyerlerinde toplu iş sözleşmelerinin yürürlük sürelerinin farklı olmasından kaynaklı ücret dengesizliklerinin giderilmesi için toplantı gerçekleştirdik.

Hepinizin bildiği üzere, yıl içerisinde farklı aylarda başlayan ve enflasyonun yüksek çıkmasından dolayı işçilerimizi mağdur eden, çalışma barışı bozan bir durumla karşı karşıyayız. Kamuda işçilerimizin tamamı için ücret dengesizliği oluşmuştur. Bakana derdimizi anlattık.

İşveren sendikalarıyla görüşeceklerini söylediler. Kamu işçisine de onları rahatlatacak bir haber vermek lazım. Geçmişte böyle bir şey görmedik.

Ücretler öyle eridi ki, bekleyecek zaman yok. İşçilerimizin ortalama 14 bin liralık bir kaybı var. Kamu çerçeve protokolü anlaşmalarının bir noktaya çekmek gerekiyor.

fb-img-1705610296434.jpg

İşçiyi rahatlatacak bir ücret gerekiyor, refah payı olur, ücret zammı olur. Ülke şartlarını biliyoruz, sıkıntılı durumların farkındayız ama sadece kamu işçisi bu bedeli ödememeli. Net bir şekilde işçilerimiz geçinemiyor. Nefes alacak bir ilave mutlaka yapılmalıdır.

Farklı aylarda zam alan kurumlarda maaş farklılıkları ortaya çıkacak 

Ayrıca sözleşmelerimiz ocak ayında başlayıp Şubat, Mart, Nisan, Temmuz dönemlerinde başlayanlarla devam ediyor.

Ocak ayına başka enflasyon oranı çıkıyor, Şubat ayına başka, Mart ayına başka. Sözleşme başlangıç dönemlerini Ocak ayına çeksinler.”

fb-img-1705610291788.jpg

İfadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, daha önce TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Eyüp Alemdar 10 Ocak 2024 tarihinde, oluşan ücret dengesizliklerinin giderilmesi ve çalışanlara yüksek enflasyondan kaynaklı refah payı verilmesi talebi doğrultusunda işveren sendikası TÜHİS’te yapılan görüşmeye TÜRK-İŞ adına katılarak söz konusu sürecin her adımını takip etmektedir.

 

Sendikamız, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Eyüp Alemdar önderliğinde, ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi için yoğun bir şekilde mücadele etmekte olup, Üyelerimizin yüzünü güldürecek bir sonuç alana kadar da ilgili tüm taraflarla görüşmelerini sürdürecektir.

Gelişmelerden siz değerli üyelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Üyelerimize duyurulur.

Konuyla ilgili olmasa da Instagram'da Anadolu'dan Kelepir Arsa Instagram hesabından bizi takip edin.

9 Bin liraya , 19 Bin Liraya Müstakil Parsel Arsalar Paylaşım yapacağız. MEMURLARAHABER COM Güvencesi ile Buradan tıklayınız 

fb-img-1704892226772.jpg

Instagram'da Anadolu'dan Kelepir Arsa Instagram hesabından bizi takip edin.

9 Bin liraya , 19 Bin Liraya Müstakil Parsel Arsalar Paylaşım yapacağız. MEMURLARAHABER COM Güvencesi ile Buradan tıklayınız <<

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.