Süleyman Soylu 'dan 25. Dönem POMEM İstanbul 'a polis alımı açıklaması

Süleyman Soylu 'dan 25. Dönem POMEM İstanbul 'a polis alımı açıklaması

Süleyman Soylu 'dan İstanbul 'a polis alımı açıklaması

Bakan Soylu, e-belediye sisteminde önemli bir noktaya geleceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bilişim imkanlarının gelişmesi, iletişim çağının çok üst noktada olması, vatandaşların bulundukları yerlerden kurumlara gitmeden hizmetleri alma talepleri, bizim değil bütün dünyanın reel durumudur. Herkes her meselesini iletişim üzerinden, bilişim üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyor. Bizim devlette oluşturduğumuz e-devlet sistemi var. Hatta bir e-belediye sistemine geçiyoruz. 2019'un sonunda inşallah e-belediyede çok önemli bir noktaya geçeceğiz. Artık belediyelere giderken elinde insanlar poşetlerle gitmeyecek. Bütün kurumlardan ilgili belgeleri alabileceği ve her şeyi görebileceği, vatandaşımızın o bürodan o büroya koşuşturmayacağı hakikaten muhteşem bir sistemi ortaya koyuyoruz. Bizim bakanlığımıza düşen 43 modül var. Bu 43 modülü de tamamlayıp yıl sonuna kadar bitireceğiz"

BİZİ TERÖRİSTLER VE TECAVÜZCÜLER LİSTESİNE KOYDULAR

ABD 'nin kendisi ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül 'ü yaptırım listesine aldığını hatırlatan Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Biz Amerika ile niye mücadele ediyoruz? Amerika bize giriş yasağı koydu değil mi? Abdulhamit Bey ile beraber bizi teröristler ve tecavüzcüler listesine koydu. Allah'ınızı seversiniz ya. Yani hangi terörizme bulaşmışlığımız, hangi tecavüz olayına karışmışlığımız var? O listeye biz niçin girdik? Şahsımız adına girmedik. Bu ülkeye had bildirmek isteyenlerin ortaya koyduğu bir süreçti. O zaman biz bu kavgayı niçin yapıyoruz? Niçin S-400 mücadelesi yapıyoruz? Madem kendi hakkımızı savunamayacağız"

Türkiye'den toplam 21 bin bekçi bulunduğunu vurgulayan Soylu, "Bunların yüzde 20'si 4 bin 34'ü İstanbul'da. Şimdi İstanbul'a bin 200 bekçi daha vereceğiz. 3 gün önce mezun ettiğimiz polislerin 2 bin 500'ünün 2 binini İstanbul'a veriyoruz. 3 bin polis daha Ağustos sonu itibariyle veriyoruz. 5 bin polis. 2 bin polisi de Aralık sonu vereceğiz. İstanbul tarihinde ilk defa 55 binin üzerinde polise çıkmış olacağız. İstanbul polis açısından yetkinlik noktasına taşımış olacağız" dedi.

Süleyman Soylu 2 bin polisi Aralık sonunda İstanbul 'a vereceğiz dedi. Ağustos sonunda 23. dönem POMEM'ler mezun olacak. 24. dönem POMEM 'de ise 3 bin kadın alımı yapılacak ve bu adaylar 81 şehirdeki karakollara verilecek. 25. dönem POMEM 'de ise 10 bin polis alınacak.

Daha önce yaptığı açıklamada Bakan Soylu Eylül ayını işaret etti. Ancak bunun ilan tarihi mi yoksa adayların eğitime başlama tarihi mi olduğu bilinmiyordu. Bakan Soylu 'nun bu açıklamasına bakacak olursak 25. dönem POMEM tarihinin erkene alındığı ve ilanın Ağustos gibi gelmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.