Son Dakika Taşeron İşçilere İki Müjdeli Haber!

Son Dakika Taşeron İşçilere İki Müjdeli Haber!

Son Dakika Taşeron İşçilere İki Müjdeli Haber!

 Erdoğan'ın başlaması için talimat verdiği ve işçilerin aileleri ile birlikte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren taşeron işçilerin kadroya geçiş çalışmaları tamamlanmıştı ve bu karar sonrasında hem işçilerin gelirleri arttı hem de taşeronların özlük hakları iyileştirildi.

İşçiler bu karar sonrasında geçmişte aldıkları maaşların 1.5 katı şeklinde promosyon alırken, devlet kadrosuna geçen 450 bin işçiye ise yaklaşık olarak 1 milyar liranın üzerinde ikramiye ücreti (tediye) hak etmiş oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise geride kalan ve kadroya geçirilmemiş olan taşeron statüsündeki işçileri sevindirecek bir gelişmeye imza attı ve taşeron işçilerin asgari ücret altında kalmış olan maaşlarının düzeltilmesi için kamu kurumlarına resmi talep yazısı yazdığı açıklandı.

Bahsi geçen yazıda, kadroya geçen taşeron işçilerin günlük yalın olarak brüt ücretleri 85.28 lira altında kalan işçileri kapsamak üzere maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkartılmasını talep etti. Daha önce kısmen uygulanan maaş uygulaması dikkate alınarak; Bakanlığın bahsi geçen yüzde 4 zammın, bu taşeron işçilerin maaşlarının üzerine eklenmesini talep etti.

Bir diğer sevindirici haber ise kıdem tazminatı üzerinden geldi. Taşeronlara ilişkin kıdem tazminatlarının kim tarafından karşılanacağı konusu netlik kazandı. Meclis'te onaylanan yasa teklifine göre, taşeron işçilerin emeklilik sürecinde veya kıdem tazminatları esas alınarak yapılan hesaplamalar kapsamında, kıdem tazminatlarının tamamından alt işveren sorumlu olacak.

Ayrıca; Taşeron işçiye ödenecek olan kıdem tazminatının 11 Eylül 2014'ten sonraki kısmı hesaba katılarak, kamu kurum ve kuruluşları tarafından taşeron şirkete gönderilecek olan davalar hakkında karar verilmesine mahal olmadığına hükmedilmiş olacak.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum