SON DAKİKA! Kara harekatı başladı!

SON DAKİKA! Kara harekatı başladı!

SON DAKİKA! Kara harekatı başladı!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki teröristleri temizleyecek operasyonu bugün saat 16.00'da başladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter hesabından paylaştığı mesajla harekatı dünyaya ilan etti. Türk askeri birliklerinin karadan sınırı geçtiğini ise, Milli Savunma Bakanlığı akşam 22.26'da duyurdu.

 

Türk jetleri saat 16.00'da Suriye'nin kuzeyindeki terör mevzilerini bombardımana tuttu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 16.10'da Barış Pınarı Harekâtı'nı resmen duyurdu. Kara harekâtının başladığı ise saat 22.26'da ilan edildi.

23.05 : ABD Başkanı Donald Trump: Erdoğan, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediğini söylüyor. Türkiye olmasaydı milyonlarca Suriyeli dünyaya dağılacaktı.

Türkiye hiçbir insani kriz yaşanmayacağını taahhüt etti.

PKK Türkiye'nin düşmanıdır, yıllardır savaşıyorlar. Suriye ile ilgili kararım doğru. Artık bu sonu gelmez savaşı bitirmenin zamanı gelmişti.

23.05 : Anadolu Ajansı, kara harekatının ilk fotoğraflarını servis etti.

22.50 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile teleofon görüşmesi yaptı.

22.50 : Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Barış Pınarı Harekâtı’nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekât Merkezi’nden idare ediyor.

22.45 : İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Bu bir savaş değil. Bu bir terörle mücadele. Sınır ötesi harekat. Türkiye teröristlere ait bir kampı yok etmek üzere kendi adına meşru bir harekatın içerisinde. Uluslararası alanda meşru bir harekatın içerisinde."

22.26 : Milli Savunma Bakanlığı: "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.