Son dakika Babil Dizisi

Son dakika Babil Dizisi

BABİL DİZİSİ HAKKINDA SORUŞTURMA MI AÇILDI! YAPIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Star TV ekranlarında izleyici karşısına geçen Babil dizisi Türkiye'nin gündemine oturdu. Başrollerini Halit Ergenç, Ozan Güven, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Aslı Enver gibi ünlü oyuncuların paylaştığı 'Babil' ilk bölümde reyting rekoru kırdı. Ancak dizi hakkında 'soruşturma açıldı' iddiası ortaya atıldı. Bu iddiaya yapımcıdan açıklama geldi.
Star TV'de izleyici karşısına çıkan Babil dizisi hakkında 'soruşturma açıldı' iddiasına yapım şirketinden açıklama geldi. İddiaları yalanlayan yapım şirketinin avukatı, kendilerine herhangi bir tebliğin ulaşmadığını söyledi.

Başrollerinde Halit Ergenç, Ozan Güven, Birce Akalay ve Aslı Enver gibi ünlü oyuncuların yer aldığı Babil dizisine yönelik "FETÖ propagandası" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar'ın haberine göre, dizinin yapımcısı AY Yapım'ın avukatı kendilerine böyle bir soruşturma bilgisi ulaşmadığını açıkladı.

 

YAPIM ŞİRKETİNİN AVUKATININ AÇIKLAMASI

Söz konusu iddiaları sosyal medyadan takip ettiklerini belirten yapım şirketinin avukatı, "Zaman zaman yeni başlayan projelerle ilgili bazı iddialar ortaya atılıyor. Bizler ise bu süreçte suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu dizi rüşvet aldığı iddia edilen bir akademisyenin hayat hikayesinden ibaret. Herhangi bir yöne çekmek asla doğru değil" dedi.

"BİZE GELEN TEBLİGAT YOK"

Söz konusu iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yapmayacaklarını belirten avukat, kendilerine soruşturma ile ilgili herhangi bir bilgi ve tebliğin ulaşmadığını tekrarladı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLMUŞTU

"Babil" dizisinde; işinden ihraç edilen, yurt dışına çıkamayan, banka hesaplarına bloke konulan ve ABD'ye kaçak yollardan gitmeye çalışan bir profesör konu ediliyor. Sosyal medyada kullanıcılarının bir kısmı dizinin; 15 Temmuz sonrası KHK'liler (Kanun Hükmünde Kararname) ve bunun doğurduğu mağduriyetleri anlattığını belirtirken, bir bölümü ise aslında dizinin sınıfsal vurguya işaret ettiğini ifade etmişti. Diziye, FETÖ propagandası yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.