Polis Akademisi 2020 Akademik Öğretim Elemanı Alım İlanı

Polis Akademisi 2020 Akademik Öğretim Elemanı Alım İlanı

Polis Akademisi 2020 Akademik Öğretim Elemanı Alım İlanı

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞINDAN DUYURU

 

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Trafik Enstitüsü Müdürlüğüne, Anayasanın 132'nci maddesi, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddeleri ile Akademimiz web sayfasında yayınlanan Polis Akademisi Öğretim Elemanlığına Atama ve Yükseltme Kriterleri çerçevesinde (5) Araştırma Görevlisi unvanında naklen ve açıktan atama ile öğretim elemanı alınacaktır.

 

MÜRACAAT ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI:

 

 

Müracaatlar, talep edilen alanın ve unvanın adı açıkça belirtilmek suretiyle yapılacak ve değerlendirmede bu husus dikkate alınacaktır. Adaylar sadece bir bilim alanı için müracaat edebileceklerdir.

 

Müracaatlar; bu ilanın Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinde yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün (Başvurular 10/10/2019 - 24/10/2019 tarihleri arasında alınacaktır.) içerisinde mesai saatleri arasında, POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI, İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, Gölbaşı/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Eksik belge ile veya son başvuru tarihi olan 24/10/2019 Perşembe günü saat 17:00'dan sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Posta ile yapılacak müracaatlarda, gönderinin kuruma ulaştığı tarih esas alınacaktır.

 

Görevli personel tarafından, müracaat sırasında, adayların müracaata ilişkin sundukları tüm belgeler kayda geçirilerek tanzim edilecek belgenin bir sureti adaylara teslim edilecektir.

 

ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR:

 

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartlara haiz olması,

 

 

2) Yapılacak güvenlik soruşturmasında Devlet Memuru olmasına engel teşkil edecek bir hali bulunmaması,

 

3) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmaması,

 

4) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde adayın müracaat ettiği unvan ile Devlet Memuru olmasında ve istihdam yerinde çalışmasına engel sağlık sorunu bulunmaması ve bunu sağlık raporuyla belgelendirmesi,

 

"Polis Akademisi Öğretim Elemanlığına Atama ve Yükseltme Kriterleri" için tıklayınız.

 

İlan ile ilgili tüm bilgilere Akademimiz www.pa.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

 

 

Adayların Başvuracakları Bilim Dalları İle İlgili Olarak;

 

İhtiyaç Duyulan Öğretim Elemanı Alan, Unvan, Kadro Sayıları Ve Başvuracakları Bilim Dalları İle İlgili Olarak Adaylarda Aranan Özel Şartları Gösterir Tablo

 

Birimi Alanı Unvan Kadro Sayısı

Adaylarda Aranan Özel Şartlar

 

Güvenlik Bilimleri Enstitüsü

Müdürlüğü

 

Uluslararası İlişkiler Araştırma Görevlisi 1

Uluslararası İlişkiler Alanında İngilizce Lisans Mezunu Olmak, Uluslararası İlişkiler Alanında Yüksek Lisans Yapmış Olmak ve Uluslararası Güvenlik Alanında Doktora Yapıyor Olmak.

 

Hukuk Araştırma Görevlisi 1

Hukuk Alanında Lisans Mezunu Olmak. Ceza Adaleti Alanında Yüksek Lisans Yapıyor Olmak.

 

Sosyoloji Araştırma Görevlisi 1

Sosyoloji Alanında Lisans Mezunu Olmak, Din Sosyolojisi Alanında Yüksek Lisans Yapmış Olmak ve Din Sosyolojisi Alanında Doktora Yapıyor Olmak.

 

Psikoloji Araştırma Görevlisi 1

Psikoloji Alanında Lisans Mezunu Olmak, Klinik Psikoloji Alanında Yüksek Lisans Yapıyor Olmak, Nöropsikoloji alanında Eğitim Almış Olmak ve Göçmenler Üzerine Saha Tecrübesi Olmak.

 

Trafik Enstitüsü

Müdürlüğü Güvenlik Yönetimi Araştırma Görevlisi 1

İşletme Alanında Yüksek Lisans Mezunu Olmak ve Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Alanında Doktora Yapıyor Olmak.

 

İSTENİLEN BELGELER:

 

Müracaat sırasında adaylardan, yukarıda belirtilen genel ve özel şartları taşıdıklarını gösterir, aşağıda sıralanmış belgeler istenecektir.

 

1) Araştırma Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylardan;

 

a) Polis Akademisi Başkanlığı Öğretim Elemanı İş Talep Formu** (EK-5)

 

b) Dört adet vesikalık fotoğraf,

 

 

c) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi,

 

ç) Nüfus cüzdan fotokopisi,

 

d) Özgeçmiş,

 

e) YDS sonucunu (en az 50) veya Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen diğer sınavlardan eşdeğer puan aldığını gösterir belge,

 

f) ALES sonucunu gösterir belge (En az 70 puan), (09.11.2018 tarihli ve 30590 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 5'inci maddesi gereği ALES sonuçları yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile geçerlidir.)

 

g) Müracaat ettiği alana göre istenen lisans, yüksek lisans, doktora yaptığına dair belgenin tasdikli* bir örneği, (Diplomasında mezuniyet not ortalaması bulunmayan adaylar transkript belgesinin aslını veya tasdikli örneğini ibraz edeceklerdir.)

 

ğ) Müracaat ettikleri alanda aranan özel şartları taşıdığını gösterir belge(ler)

 

* Yukarıda istenilen (Lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik belgeleri ile nüfus cüzdanı, ALES-YDS-KPDS-ÜDS- vb.) belgelerin asılları ile bizzat müracaat edildiğinde, Başkanlığımızca fotokopileri alınarak işleme tabi tutulacak, ya da noter tasdikli suretleri ile müracaat edilecektir.

 

** Polis Akademisi Başkanlığı Öğretim Elemanı İş Talep Formu (EK-5) için tıklayınız.

 

 

DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN DUYURULMASI:

 

Müracaatlarda teslim alınan adaylara ait belgeler, konuya ilişkin mevzuat ve ilgili yönetim kurulu kararları çerçevesinde değerlendirildikten sonra, yazılı sınava çağrılacakların isimleri ve sınava ilişkin hususlar (Sınavın yapılacağı yer, zamanı, sonucu vb.) Polis Akademisi Başkanlığı web sitesinde (www.pa.edu.tr) ilanen duyurulacaktır. İnternetten yapılan ilanlar tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta yolu veya değişik iletişim araçları ile bilgi verilmeyecektir.

 

BAŞARILI OLAN ADAYLAR İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER:

 

Adaylar, sonuçların ilan edileceği tarihten itibaren on (10) gün içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğüne müracaat ederek atamalarının yapılabilmesi için gerekli evrakları temin edeceklerdir.

 

Adayların duyurulan süre içerisinde müracaat etmemeleri, güvenlik tahkikatlarının olumsuz olması, olumlu olup da atandıkları kadrolarda mevzuatta belirlenen süre içerisinde göreve başlamamaları ya da haklarından feragat etmeleri, talep edilen belgeleri ibraz etmemeleri veya ibraz ettikleri belgelerin aranan şartlar bakımından içerik ve usule uygun olmadığının tespit edilmesi halinde veya başka nedenlerle atanmaları mümkün görülmediği takdirde atama işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

 

Başvuru Adresi: Eymir Mah. 49. Sk. PK: 06834 Ankara/Gölbaşı

 

Polis Akademisi Başkanlığı - İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü İdari Birimler Bloğu Kat: 2

 

Tel: 0312 462 85 21

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.