Özüpak’tan hükümete uyarı; EYT’lilere çok önemli çağrı

Özüpak’tan hükümete uyarı; EYT’lilere çok önemli çağrı

Özüpak’tan hükümete uyarı; EYT’lilere çok önemli çağrı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, hak mağduriyeti yaşayan, kazanılmış hakları ellerinden alınan EYT’lilere çok önemli bir çağrı yaptı, hükümeti ise bir kez daha ‘sandık’ restiyle uyardı. Özüpak, EYT’lilerden geçerli oy kullanmalarını istedi.

EYT’nin 31 Mart yerel seçim sürecinde yürüttüğü mücadele, benzeri görülmemiş bir hak arayışına sahne olmuş, siyasi partilerin toplayamadığı kalabalığı mitinglerinde toplayan EYT, her türlü girişimine rağmen hükümetin gündemine giremeyince sandıkta verdiği tepkiyle AKP’ye pek çok belediyeyi kaybettirmişti. EYT’nin gücünün farkına varan AKP, Kızılcahamam kampında bunu ortaya koymuştu ancak İstanbul’da yenilenecek olan seçimlere rağmen “Gündemimizde yok” tavrından vazgeçmedi.

Hal böyle olunca da EYT SYDD Genel Başkanı Özüpak, kısa bir süre önce yaptığı açıklamalarla hükümete sarı kartı tekrar göstereceklerini açıkladı. Ve Özüpak, bugün önemli bir açıklama daha yayımlayarak, hükümeti seçim öncesi sorunlarını çözmesi noktasında net bir şekilde uyardı, EYT’lilere ise geçerli oy kullanmaları noktasında çağrı yaptı. Bilindiği gibi EYT’lilerin bir kısmı sandık başına gittiğinde pusulaların üzerine tepki için EYT yazmıştı ve oyları geçersiz sayılmıştı. Bunu yapanlar genellikle daha önce AKP ve MHP’ye oy vermiş kesimdi.

Başka partilerin adaylarına elleri gitmemişti. Ancak seçim sonrası da ısrarla bu sorunu çözmeyeceklerini gösteren hükümete karşı bu kesim de bilendi. Özüpak, EYT’lilerden oylarını geçerli kullanmalarını ve kendilerine destek verenleri tercih etmelerini istedi. İşte Özüpak’ın noktası virgülüne o açıklaması:

“#SONUNA KADAR OKUMANIZI İSTERİM. #EMEKLİLİKTEYAŞATAKILANLAR #MÜCADELEMİZDE ÇARESİZ DEĞİLİZ, ÇARE SİZ SİNİZ!!. # UMUDUMUZ VERDİĞİMİZ MÜCADELEMİZDE VE YAPTIĞIMIZ GÜÇ BİRLİĞİMİZDE. Umutsuz olan bir çıkış yolu göremeyenler mücadele etme yeteneğini kaybedenlerdir. Biz Davasından ASLA VAZGEÇMEYENLER İLE YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ.

İşçi Biziz. Emekçi Biziz, Alınteri döken Biziz. Biz EMEKÇİ HALKIZ. Ve GÜÇ BİZİZ. Haksızsınız diyen olmadı. Uygulanan hukuksuzluk haklılığımızın göstergesidir. Her seçim dönemlerinde seçim beyannamelerinde akla gelenleriz. Vaat edilenleriz. Bizler vaatleri dinleyecek zamanı çoktan aştık. Çözüm üretilerek, İcraat gerek bizlere. #EYTyiOyalamayın #KıdemTazminatımaDokunma #ZorunluBESeHayır

HEP BİR AĞIZDAN HAYKIRIŞIMIZDIR. Hem Yaş Hem maaşları GASP EDİLENLER TOPLULUĞU olarak, Demokratik hakkımızla yine bir yerel seçimde mücadelesini verdiğimiz haklarımızın karşılığını alamadığımız taktirde, sandıkta OYLARIMIZLA icraata dökeceğiz.

Yüce Meclisimizden , Cumhurbaşkanımızdan, Hükümetimizden mağduriyetimizin bitirilmesinde seçim öncesi yeni bir mağduriyet yaratılmadan çözümdür talebimiz. Yasalar toplum içindir. Yasalar, bizlerin derdine derman olmak içindir. ÖNEMLİ ; tüm emekçi kaderdaşlarımızdan söz hakkınızın olması adına

OYLARINIZI GEÇERLİ KULLANMANIZIN Öneminin altını çiziyoruz. Saygılarımızla EYT SYDD Yönetim Kurulu Adına Başkan Gönül BORAN ÖZÜPAK”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.