O Kurumdaki işçilerin maaşlarına zam geldi çalışma saatleri azaltıldı!

O Kurumdaki işçilerin maaşlarına zam geldi çalışma saatleri azaltıldı!

O Kurumdaki işçilerin maaşlarına zam geldi çalışma saatleri azaltıldı!

Törende Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri yer aldı. Sözleşmeye göre, haftalık çalışma saati 45’ten 40’a düşürülürken, maaşlarda ve yol-yemek parası gibi ücretlerde artış yaşandı.
Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’ye teşekkür ederek tüm çalışanları kapsayan, kimseyi ayırt etmeyen bir sözleşme imzalandığını belirtti. İmzalanan sözleşmenin bir başlangıç olduğunu ifade eden Yurdakul, haftalık çalışma saatinin 45’ten 40’a düşürülmesi için yıllardır birçok işyerinde mücadele yürüttüklerini ancak Turan Hançerli’nin bu konuda çok olumlu bir tavır sergilediğini söyledi.


Turan Hançerli de sendika yöneticilerine teşekkür ederek çalışanlara, “Avcılar halkı adına verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyorum elinize emeğinize sağlık. Sizlerin koşullarının daha da iyi olması için elbette çalışacağız” diye seslendi. Türkiye’de belediyelerin merkezi hükümetin baskısı ve gelirlerin azalmasıyla her geçen gün daha kötü konuma düştüğünü ifade eden Hançerli, “Ama çok şükür seçim meydanlarında verdiğimiz sözü bugüne kadar tuttuk. ‘Müteahhite değil önce çalışma arkadaşımıza’ dedik, ‘önce işçilere’ dedik ve bırakın bir günü, 1 saat bile maaşlarınızı geciktirmedik” dedi.
Haftalık 40 saat çalışma için “100 yıl öncenin tartışması” diyen Hançerli, “45 saat çalışma ile 40 saat çalışma arasında bir fark olmayacak. Daha iyi üretim, daha iyi çalışma olacak. Daha verimli çalışacağımıza inanıyorum. 2020’de haftada 40 saat çalışacağız. Yani otomatik olarak maaşlara yüzde 12,5 zam geliyor 2020’de. Ama ‘45 saatten 40 saate düşürüyoruz, zam yapmayalım’ da demedik. 2020’de enflasyon, artı enflasyonun üzerinde maktu bir ücret zammı öngördük. Saat düştü, bırakın maaşı düşürmeyi zam vermekten de geri kalmadık. Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğu, huzuru, güveni bizim en önemli meselelerimiz. Siz iyi olduğunuzda biz de iyi oluruz. Siz üzüldüğünüzde biz de üzülürüz” ifadelerini kullandı.
İmzalanan sözleşmenin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Hançerli, “Karşılıklı iki grubun, işverenle çalışanın sözleşmesi değil bu. Bu sözleşme, çalışma arkadaşlarının aralarındaki mutabakat. Çalışma mutabakatı olarak kabul edin. Biz karşı karşıya hiçbir zaman gelmedik, bundan sonra da gelmeyiz merak etmeyin” şeklinde konuştu.

Belediye İş Yöneticileri ile Turan Hançerli’nin imzaları atmasının ardından karşılıklı çiçekler takdim edildi. Hayatındaki en önemli sözleşmeyi imzaladığını ifade eden Hançerli, “Hayatımda bu kadar mutlu olduğum ilk sözleşme bu oldu. Bu yüzden bu çiçeği kurutup saklayacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.