Numan Kurtulmuş: Savaşa Gidiyoruz. Allah'ın izniyle kazanacağız

Numan Kurtulmuş: Savaşa Gidiyoruz. Allah'ın izniyle kazanacağız

Numan Kurtulmuş: Savaşa Gidiyoruz. Allah'ın izniyle kazanacağız

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suriye’nin kuzeyinde yapılacak askeri harekat için

“Nihayetinde savaşa giriyoruz.

Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah’ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Habertürk televziyonunda katıldığı programda, "Suriye’nin kuzeyindeki her gelişmenin Türkiye için milli güvenlik meselesi olduğunu" söyledi.


'ASLA İŞGAL NİYETİNDE OLMAYACAĞIZ'

"Türkiye’nin niyeti son derece açık. Biz Suriye’de asla bir işgal niyetiyle olmayacağız. Suriye’deki hiçbir etnik grup lehine, diğerinin aleyhine varlık göstermeyeceğiz” diyen Kurtulmuş, "hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda söylediği 30 kilometrelik bölümün güvenli bölge haline getirilerek Suriyeli mültecilerin dönmesinin sağlanması olduğunu" öne sürdü.

Kurtulmuş, “Nihayetinde bir savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah’ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız” diye konuştu.

“ABD nihayetinde Ortadoğu’da en istkrarlı, demokrasisi, 82 milyon nüfusu olan müttefiği Türkiye ile mi işbirliği yapacak, yoksa 5-10 bin miltanı olan PYD ile mi yapacak?” diye soran Kurtulmuş, ABD Başkanı’nın direktifinden sonra bundan geri adım atılmayacağını düşündüğünü söyledi.2

BÖLGEYE SEVKİYAT SÜRÜYOR

Hatay'dan Suriye sınırına zırhlı personel taşıyıcı ve askeri araç sevkiyatı yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait zırhlı personel taşıyıcı ve askeri araçlar, Hatay'ın Antakya ilçesinden geçerek Yayladağı ilçesine geldi. Geniş güvenlik önlemleri altında sevkiyatı yapılan askeri araçların buradan da sınır birliklerine sevk edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.