MHP'den Olay EYT AÇIKLAMASI

MHP'den Olay EYT AÇIKLAMASI

MHP'den Olay EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, EYT’den ‘erken emeklilik’ diye söz etti, tepkilerin odağı oldu. Başkan, EYT’nin kasada para olduğunda çözülebileceğini belirterek, “Olmayan paranın neyini dağıtacaksın” dedi
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında tarihi bir mücadele yürüterek kazanılmış ancak ellerinden alınan haklarını geri istiyor. Hükümet ise bütçeye büyük yük olduğu iddiasıyla bu sorunu çözmeye yanaşmıyor. Seçim süreçlerinde AKP ile ittifak halinde olan MHP’nin EYT’lilere çözüm sözü vardı, hatta bunun için kanun teklifleri dahi verilmişti lakin bu vaatler havada kaldı. AKP, EYT’yi çözmeye yanaşmadı, MHP ise muhalefetin sunduğu önergelere çekimser oy vererek bu konunun AKP oyları ile reddedilmesine göz yumdu.
MHP’de EYT konusunda farklı sesler yükselebiliyor. Kimisi bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini savunuyor kimisi ise EYT’nin yükünü bütçenin kaldıramayacağından söz ediyor. Bengü Türk TV’de Cem Açıkgöz’ün sunduğu Günün Raporu adlı programa konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan da bu görüşte, yani bütçenin EYT yükünü kaldıramayacağını düşünüyor. Bunu katıldığı programda kasada yeterince para olmadığı itirafı ile dile getirdi. EYT ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan, “Türkiye'nin Ekonomisi daha iyi olduğunda bu yapılabilir. Kasada para varsa dağıtırsın olmayan paranın neyini dağıtacaksın?” dedi. Başkan’ın EYT’den ‘erken emeklilik’ olarak söz etmesi ise tepki çekti. Bilindiği gibi EYT'liler, 50-55 yaş ortalamasında olan, erken emeklilik değil, kazanılmış haklarını isteyen bir mağdurlar topluluğu. Sayıları milyonları aşan bu topluluk, seçimlerde sandıklara doğrudan etki ederek güçlerini kanıtladı. 
Cem Açıkgöz, Bengü Türk TV’de ağırladığı Başkan’ın EYT sorusuna verdiği cevapları, Twitter’da paylaştı. Atılan tweetler şöyle:
BİRİNCİ TWEET:
Sosyal Medya Üzerinden Gelen #EYT soruları ile ilgili:(1)
"Türkiye'de erken emeklilik kısmı sıkıntılı bir süreç. Ekonomiye de bunu taşıyabilme ihtimali yok. Kanayan bir yara oldu."
@benguturktv
İKİNCİ TWEET:
#EYT ile ilgili:(2)
"İktidar muhalefet bir araya gelirse orta bir yol bulunabilir. Türkiye'nin Ekonomisi daha iyi olduğunda bu yapılabilir. Kasada para varsa dağıtırsın olmayan paranın neyini dağıtacaksın?"
MHP Antalya Milletvekili


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum