MHP Ordu Milletvekli Cemal Enginyurt'tan EYT ve Taşeron Çıkışı!

MHP Ordu Milletvekli Cemal Enginyurt'tan EYT ve Taşeron Çıkışı!

MHP Ordu Milletvekli Cemal Enginyurt'tan EYT ve Taşeron Çıkışı!

MHP Ordu Milletvekli Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından açıklama yaparak uyardı. Enginyurt emeklilikte yaşa takılanlar, yardımcı hizmetler sınıfı, kadro bekleyenler, taşeronlar, atanamayan öğretmenler, mühendisler ve teknisyenler ve ceza indirimi gibi benzeri bütün sorunlar için verilen sözlerin hemen yerine getirilmesini istedi.

 

MHP Ordu Milletvekli Cemal Enginyurt acil çözümün şart olduğunu belirterek 'Yoksa yarın çok geç olabilir' ifadesini kullandı.

Enginyurt'un mesajı şöyle oldu;

"EYT
YHS
KADRO BEKLEYENLER
TAŞARONLAR
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER
MÜHENDİS VE TEKNİSYENLER 
VE CEZA İNDİRİMİ; Bu ve benzeri bütün sorunlar için,verilen sözler hemen yerine getirilmeli.
Yoksa,yarın çok geç olabilir.
ACİL ÇÖZÜM ŞART. "

ÖZETLE ENGİNYURT'UN SAYDIKLARI

MHP Ordu Milletvekli Cemal Enginyurt'un sıraladıkları başlıklar tek tek incelendiğinde kamuoyunda bir çok defa bir veya birkaç siyasi parti gruplarını tarafından söz verilmiş konular oldukları görülmektedir.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Örneğin emeklilikte yaşa takılanlar başta MHP olmak üzere CHP, İYİ Parti'nin seçim beyannamelerinde yer almıştır. Bir dönem eyt yasası Meclis'te gündeme gelmiş oylamaya geçilmiş ve MHP'nin son anda tarafsız kalması ile görüşülememişti.

TAŞERON İŞÇİLER

Taşeron işçiler ise kadroya geçenler, belediye şirketlerine geçenler ve kadroya hiç geçemeyenler olmak üzere 3 gruba ayrılmış ve bu 3 grubunda kendileri için verilen vaatlerde somut ilerlemeler olmamıştı.

Kadroya geçen işçilere enflasyon farkı ve 2019 TİS, belediye şirketlerine geçen işçilere belediye işçiliği kadrosu ve ilave tediye, kadro dışı kalan taşeron işçiler içinde çalıştıkları kurumlarda kadroya geçirilmeleri acil çözüm bekleyen konular arasında.

Üniversiteli içiler: Üniversite mezunu olup kamuda ve yerel yönetimlerde çalışan işçiler de kendilerine 2015 yılı toplu sözleşmesinde söz verilen memurluk kadrolarını bekliyorlar. 4 yıldır imza altına alımış olmasına rağmen gerçekleştirilmeyen vaadin bu yıl artık gerçekleştirilmesini bekliyorlar.

KADRO BEKLEYENLER

YHS, sözleşmeli personeller, atanamayan öğretmen, mühendisler ve teknisyenlerde geçmiş dönemlerde yapılan kadroya geçirilme haklarının bir defaya mahsus kendilerine de verilmesini talep ediyorlar.

Sözleşmeli personele yapılan son düzenleme ise diğer çalışanlaradan tepki almış ve Meclis'e seslenerek '#Sözleşmeliyi kadroda ayırma' ifadelerini kullanmışlardı. Meclis'te görüşülen zorunlu hizmet süreleri azalacak sözleşmeli personel listesine öğretmenler ve din görevlilerine ek olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sözleşmeliler de dahil edilmişti.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı tek ek gösterge almayan kamu çalışanları olup görev tanımları da muallak. YHS personeli yakın zamanda mübaşirlerin GİH kadrosuna geçirilişi gibi kendilerinin de GİH kadrosuna geçirilmesini talep ediyorlar.

CEZA İNDİRİMİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ilk defa kamuoyuna duyurduğu ve talep ettiği 'af' düzenlemesi ile ilgili ise çalışmaların devam ettiği ilgili bakanlar tarafından açıklandı. Belli bir çereçeveye oturmuş olsada şu ana kadar resmi olarak açıklanmış ve kapsamının nasıl olduğuna ilişkin yapılmış bir açıklama bulunmuyor.

DİKKAT ÇEKEN CÜMLE

MHP Ordu Milletvekli Cemal Enginyurt'un dikkat çeken cümlesi ise sonda saklı.'Yoksa,yarın çok geç olabilir. ACİL ÇÖZÜM ŞART'
Cemal Enginyurt?@cenginyurt52

EYT
YHS
KADRO BEKLEYENLER
TAŞARONLAR
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER
MÜHENDİS VE TEKNİSYENLER
VE CEZA İNDİRİMİ; Bu ve benzeri bütün sorunlar için,verilen sözler hemen yerine getirilmeli.
Yoksa,yarın çok geç olabilir.
ACİL ÇÖZÜM ŞART.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum