Memur ve Emekli zam görüşmelerinde son durum

Memur ve Emekli zam görüşmelerinde son durum

Memur ve Emekli zam görüşmelerinde son durum

Geçen günlerde hükûmet kanadı ile memur tarafları arasında yaşanan görüşmelerin ardından hükûmet, zam teklifini açıklamış, Memur-Sen de bu talebi makul bulmamıştı. Peki zam görüşmelerinde son durum ne? İşte 2020 memur zam oranına dair aradıklarınız…
Hükûmetin verdiği zam teklifini kabul etmeyen Memur-Sen, saat 17:00’de eylem yapacağını açıklamıştı. Memur-Sen, bakanlık önünde toplanacağını açıklarken, hükûmetten yapılacak son dakika açıklamalar bekleniyor. Peki memur zam oranı 2020’de ne kadar? İşte zam görüşmelerinde son durum…
HÜKÛMET TEKLİFİNİ YÜKSELTTİ

Hükûmet, sendikaların tepkisinin ardından 2020 için yüzde 3,5+3, 2021 yılın için ise yüzde 3+2,5 olan ilk teklifini revize ederek, yüzde 4+4 ve yüzde 3+3 olarak güncellediğini açıkladı.

TEKLİF YETERSİZ GÖRÜLDÜ
 
Sendikalar, bu zam teklifinin enflasyon karşısında bir anlam içermediğini gerekçe göstererek, yeterli zam oranlarına ulaşılamamasından dolayı bu teklifin müzakereye uygun görülmediğini açıkladı. Hükümet tarafından gece yarısı sunulan teklif için atılan hamleyi yetersiz gören Memur-Sen, yeni ve daha büyü bir adım beklediklerini ve yeni bir maaş zammı teklifini en kısa süre içerisinde sunmalarını istediklerini aktardı.

 

‘KARARIMIZI HERKES GÖRECEK’
 
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, beklenen teklifin gelmediğini gerekçe göstererek, gece yarısı attığı tweetinde Başkanlar Kurulu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Memur-Sen İl Temsilcileri Toplantısı olmak üzere 3 yetki organı ile 8 saat süren istişare süreçlerinin tamamlandığını ve verecekleri kararı herkesin göreceğini kaydetti.
 
Bu açıklamanın arkasından Memur-Sen'den bugün ilk hamle atıldı. Memur-Sen, bugün saat 17.00'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.