Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ALIYOR

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ALIYOR

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ALIYOR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi, İktisat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 'na aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dalına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör ve Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile "Başlıca Araştırma Eserini" belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 6 takım başvuru dosyasını ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BİRİM ADI

BÖLÜMÜ

ANABİLİM DALI/ANASANAT DALI

KADRO UNVANI

ADEDİ

ARANAN ŞARTLAR

Eczacılık Fakültesi

Eczacılık Meslek Bilimleri

Klinik Eczacılık

Doçent

1

Klinik Eczacılık alanında Doçent unvanına sahip olmak.

İktisat Fakültesi

İktisat

İktisadi Gelişme ve Uluslararası İkt.

Doçent

1

Kalkınma İktisadı ve İktisadi Büyüme alanında Doktora derecesine sahip olmak. Uluslararası İktisat dalında Doçent unvanı almak. İktisadi gelişme, yoksulluk ve toplumsal cinsiyet dallarında yayınları olmak.

İlahiyat Fakültesi

Felsefe ve Din Bilimleri

Din Sosyolojisi

Profesör

1

İlahiyat (Din Sosyolojisi) alanında Doçent olmak

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Kelam

Doçent

1

Temel İslam Bilimleri (Kelam) alanında Doçent olmak.

İletişim Fakültesi

Gazetecilik

Bilişim

Doçent

1

Doçentliğini İletişim Çalışmaları alanında almış olmak. Bilişim alanında Doktora derecesine sahip olmak. Örgütsel Bilgi Yönetimi Süreci ve Dijital Bağımlılık ile ilgili konularda akademik çalışmalar yapmış olmak.

İşletme Fakültesi

İşletme

Sayısal Yöntemler

Doçent

1

Nicel Karar Yöntemleri alanında Doçent ünvanına sahip olmak. Sayısal Yöntemler alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Sayısal Yöntemler alanında tamamlanmış en az 2 Doktora tezinde danışman olarak görev almış olmak.

İşletme Fakültesi

İşletme

İnsan Kaynakları Yönetimi

Doçent

1

Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalında Doktora yapmış olmak. Yönetim ve Strateji bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak. Bireylerin iş seçim kararları, İKY'nin işten çıkarma işlevi konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak. İnsan Kaynakları Yönetimi, İnsan Kaynakları Planlama ve Temin Süreçleri konularında ders vermiş olmak.

Siyasal Bilgiler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Fransızca)

Siyaset ve Sosyal Bilimler

Doçent

1

Siyasi Tarih bilim alanında Doçent unvanına sahip olmak. Batı Dünyası ve Avrupa Tarihi alanlarında çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Göz Hastalıkları

Doçent

1

Göz Hastalıkları uzmanı olmak, kök hücre ve akomodasyon fizyolojisi konularında yayınlanmış çalışmaları olmak, multidisipliner proje yönetimi konusunda ve pediatrik oftalmoloji alanında deneyimli olmak.

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Enfeksiyon Hastalıkları

Doçent

1

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olmak, dirençli bakteri enfeksiyonları ile ilgili uluslararası (SCI/SCI-E) yayınları ve araştırma deneyimi olmak, HIV ile ilişkili hastalıklar konusunda eğitim sertifikası olmak.

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

İç Hastalıkları

Doçent

1

Gastroenteroloji uzmanı olmak, karaciğer transplantasyonunda klinik deneyimi olmak, hepatosit hücre kültüründe çalışma deneyimi olmak ve bu konuda araştırmaları bulunmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Basım Teknolojileri

Basım Teknolojileri

Profesör

1

Matbaa Teknolojileri Eğitimi alanında Doçent olmak ve Renk Yönetimi konusunda çalışmalar yapmış olmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.