Lise Mezunu Adaylara PMYO İle PÖH Olma Müjdesi

Lise Mezunu Adaylara PMYO İle PÖH Olma Müjdesi

Lise Mezunu Adaylara PMYO İle PÖH Olma Müjdesi

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla 2 bin 500 polis adayı öğrenci alımı yapılacak.

2019 PMYO kapsamında yapılacak alımlarda hem kadın hem erkek adaylar arasından polis alımı yapılacak. 

Bu adaylar; Polis Meslek Yüksekokulu öğrenci alım ilanını Polis Özel Harekat alımları için basamak olarak kullanabilirler.

PMYO polis alım ilanı ile PÖH olmak isteyecek adayların izleyecekleri yolu sizlerle paylaşıyoruz.

İşte 2019 PMYO alım ilanı ve PÖH olma aşamaları.

2019 PMYO POLİS ALIM İLANI

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan Polis Memuru alım ilanında toplam 2 bin 500 kişilik alım olacak. Bu ilana göre alımların 250 kişilik bölümü kadın adaylar arasından olacak. Geriye kalan 2 bin 250 kişilik alımlar ise erkek adaylar arasından olacak. 

Bu alımlara lise mezunu adaylar 2019 YKS TYT puanları ile başvuru yapacaklar. Başvuru yapacak adaylardan YKS puan şartı dışında başka koşullarda talep ediliyor.

O Koşullar;
 Türk vatandaşı olmak, lise ve dengi okuldan meuzn olmak, TYT'den 250,000 ham puan almış olmak, 18 yaşını tamamlamış 26 yaşından gün almamış olmak, Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğunda olmak, 
Bu koşulların yanı sıra adayların ayrıca silah taşımaya engel durumları olmaması isteniyor. 

Bu başvuru şartlarını sağlayan adaylar ise başvurularını Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yapacaklar. Peki 2019 PMYO ile PÖH alımları nasıl olacak işte detaylar;

Polis Özel Harekat (PÖH) olmak isteyen adayların öncelikle PMYO başvurusunda bulunup alımlara katılmaları gerekiyor. Başvuru sonucu olumlu olan adaylar burada 2 yıl polislik eğitimi alacaklar. Burada ise adayların önünde iki seçenek bulunuyor. Birincisi PMYO'ya başvuruda bulunan ve 2 bin 500'lik alıma kabul edilen adaylar seçim aşamasında özel harekat polisi olmak istiyorum yönünde tercih yapabilirler. Bunun dışında adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından zaman zaman duyurulan kurum için PÖH alım ilanları ile polis özel harekat olabilirler. 

KADRO KONTENJAN BİLGİLERİ

Polis Akademisi Başkanlığın'nca yayımlanan ilanda toplam alınacak öğrenci saısı 2 bin 500 olarak duyuruldu. Bu alımlar için 2 bin 250 erkek öğrenci alımı yapılacağını ilan eden kurum kadın kontenjan sayısını 250 olarak açıkladı. 

Bu kontenjanların dışında kurum ayrıca Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar, bilgisini de adayalrla paylaştı. 

TYT puan şartına göre yapılacak olan alımlara; 2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olan adaylar başvuru yapabilecekler. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru metninde ayrıca 2 bin 500 polis alımlarına dair tüm başvuru koşulları tek tek adaylara duyuruldu. İşte adaylardan talep edilen genel başvuru koşulları;

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

* Lise ve dengi okul mezunu olmak Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.


 * Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.
* Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

* Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

* Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Yaş Şartı

2 bin 500 polis alım ilanına başvuru yapacak adayların; sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak şartını sağlamaları isteniyor. Bu şarta göre adayların 01 Ocak 1994 ile 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmaları isteniyor. 

Boy Kilo Şartı

Polis adaylarının belirlenen boy kilo şartını sağlamaları gerekiyor. Kadın ve erkek adaylar için değişen bu şart şu şekilde; Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Kilo konusunda ise kurum; Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır, açıklamasında bulundu. 

ÖN BAŞVURU İŞLEMLERİ

Polis Akademisi Başkanlığı alımlar için ön başvuru işlemlerinin 19 Ağustos tarihine kadar devam edeceklerini açıkladı. Adaylar bu tarihe kadar a www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet kapısı hesapları ile başvurularını yapabilecekler. 

2019 PMYO başvuru kılavuzu için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum