KPSS 60 puan ile 175 astsubay alımı başvuruları için kılavuz yayınlanmıştır

KPSS 60 puan ile 175 astsubay alımı başvuruları için kılavuz yayınlanmıştır

KPSS 60 puan ile 175 astsubay alımı başvuruları için kılavuz yayınlanmıştır

ir. Ön başvurular; 04 Şubat 2020 günü başlayıp, 21 Şubat 2020 günü saat 16:00’da sona erecektir.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

İdari Erkek (10) ve Kadın (10) Meslek Yüksek Okulların; Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği veya Adalet ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Güverte Erkek (80) Meslek Yüksek Okulların; Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Güverte ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS şartı yok.

Makine Erkek (30) Meslek Yüksek Okulların; Gemi Makineleri İşletme ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS şartı yok.

Güverte (Kurbağaadam) Erkek (5) Meslek Yüksek Okulların; Sualtı Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS (P93- asgari 60 puan) şartı var.

İkmal Erkek (15) Meslek Yüksek Okulların; Lojistik, Lojistik Yönetimi veya Maliye ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS (P93- asgari 60 puan) şartı var.

Uçak Bakım Erkek (15) Meslek Yüksek Okulların; Uçak Gövde-Motor, Uçak Motoru, Uçak Gövdesi veya Uçak Teknolojisi ön lisans bölümünden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS (P93- asgari 60 puan) şartı var.

Bilgi Teknolojileri Erkek (10) Meslek Yüksek Okulların; Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı Programı, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama veya Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya geçici kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak. KPSS (P93- asgari 60 puan) şartı var.

Erkek ve kadın aday kontenjanları ayrı ayrı belirlenen branşlar için; erkek veya kadın aday asıl veya yedek kontenjanların doldurulamaması durumunda; eksik kalan asıl veya yedek kontenjanlar diğerine aktarılabilecektir.

Güverte (Kurbağaadam) branşı için belirlenen asıl ve yedek kontenjanların doldurulamaması durumunda, eksik kalan asıl veya yedek kontenjanlar güverte branşına aktarılabilecektir.

İkmal, İdari, Bilgi Teknolojileri ve Uçak Bakım branşları için belirlenen kontenjanların doldurulamaması durumunda, eksik kalan kontenjanlar Güverte ve Makine branşlarına aktarılabilecektir.

Güverte veya Makine branşları için belirlenen asıl veya yedek kontenjanın doldurulamaması durumunda, eksik kalan asıl veya yedek kontenjan diğer branşa aktarılabilecektir.

Güverte ve Makine branşları için belirlenen asıl veya yedek kontenjanların doldurulamaması durumunda eksik kalan asıl ve yedek kontenjan Sahil Güvenlik Komutanlığının belirleyeceği branş kontenjanına aktarılabilecektir.

İkmal ve Güverte(Kurbağaadam) branşlarına alınacak adaylar Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı gemilerde istihdam edilebilecektir.

Temini yapılacak branşlar için kaynak gösterilen bölümlere denk bölümlerden mezun olanlar, YÖK tarafından verilen denklik/eşdeğerlilik belgesini sisteme yüklemek sureti ile başvuru yapabilir. Adaylar denklik/eşdeğerlilik belgelerini sisteme yüklemek zorundadır.

01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.).

2020 Astsubay Alımı ilan kılavuzu için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum