Komünist Başkan Maçoğlu'na anlamlı hediye

Komünist Başkan Maçoğlu'na anlamlı hediye

Komünist Başkan Maçoğlu'na anlamlı hediye

Traktör üreticisi Mehmet Şimşeker, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde Tunceli Belediyesi’ne kendi ürettiği Mehmet Şimşeker – Destan markalı traktörden hibe etti.

Ovacık’ta belediye başkanlığı döneminde tarım alanında yaptığı girişimlerle adını duyuran TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu’na Tunceli’de de tarım ve hayvancılıkta benzer başarıları yakalayacağına inandığını söyleyen Şimşeker, traktör hediye etti.
 
Şimşeker, tarıma katkı sağlayan herkesin yanında yer aldıklarını, Fatih Mehmet Maçoğlu’nun tarımdaki başarılarını da Ovacık Belediyesi’nden bu yana takip ettiğini söyledi.

'MAÇOĞLU’NU ARADIM TARLADA ÇIKTI'
Maçoğlu ile tanışmasını anlatan Şimşeker, “Sayın Maçoğlu ile görüşmek için geçen yıl Ovacık Belediyesi’ni aradım. Maçoğlu ile görüşeceğimi söyledim. Ancak Maçoğlu’nun tarlada çalıştığını söylediler.

Bunu duyunca çok etkilendim. Bir belediye başkanın halkı ile beraber kooperatifleşerek tarlada çalışması bir traktör üreticisi olarak beni çok etkiledi.
 
Ovacık’taki görevi sırasında tanıştığım Sayın Maçoğlu’nun benzer projelerinin Tunceli için de olduğunu öğrendim. Tüm dünyada aynı zamanda kutlanan Dünya Çiftçiler Günü’nde Tunceli Belediyesi’ne traktör hibe etmek istedik. Sağolsun kendisi de kabul etti.

Ülkemizin özellikle, tarım alanında hem üretime hem de kooperatifleşmeye çok ihtiyacı olduğu şu günlerde bizim de bu çorbada bir tuzumuzun olmasını istedik.” dedi.

“Sanayici olarak tarımda kooperatifleşme hareketi başlatan yerel yönetimlere ayrım yapmaksızın imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya çalışacağız” diyen Mehmet Şimşeker, kendisinin Yozgatlı olduğunu, ama ülkenin her bölgesinde yıllardır traktör satışı yaptıkları için Türkiye tarımı hakkında da yıllara dayanan bir bilgi birikimine sahip olduklarını söyledi.

'GERÇEKTEN HER ALANDA KULLANILABİLECEK VE İHTİYACIMIZ OLAN BİR ARAÇTI'
Ardından söz alan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu teşekkürlerini sunarak şu sözleri dile getirdi:
 
“Ovacık’ta belli tarımsal faaliyetlere dair aslında birçok dostumuz bize destek Verdi ama bu çok anlamlıydı. Çünkü Dünya Çittçiler Günü’nde Mehmet arkadaşımızın, hiç tanımadığımız bir arkadaşımızın, çıkıp sadece böyle bir üretimi, böyle bir çalışmayı yaptığımız için o vicdanıyla bizlerle dayanışma içinde bulunması çok önemliydi. Bir gün geldi şöyle bir önerisi oldu. ‘Ben size ürettiğim bir şeyi vermek istiyorum.’ Şimdi her alanda kullanılabilecek bir araç hediye etti bize. Gerçekten her alanda kullanılabilecek ve ihtiyacımız olan bir araçtı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.