Kamuya 12 Bin Sağlık Personeli Alımı Tarihi ve Şartları Açıklandı

Kamuya 12 Bin Sağlık Personeli Alımı Tarihi ve Şartları Açıklandı

Kamuya 12 Bin Sağlık Personeli Alımı Tarihi ve Şartları Açıklandı

Sağlık Bakanlığı bünyesinde toplam 29 bin 689 kamu personeli alımı yapılacak. Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında ilk olarak 12 bin kamu personeli alımı yapılacağını belirtti.

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde SPP tarafından bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada 12 bin kamu personeli alımı için başvuruların 7 Ağustos'ta alınmaya başlanacağı ifade edildi.


 
Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımı ilan tarihinin belli olmasının ardından adaylar kadro dağılımı ve genel şartları araştırmaya başladılar. 

OLASI GENEL ŞARTLAR

İlan yayımlanmadığından dolayı genel şartlar henüz net değil. Alınacak unvanlara göre özel şartlar belirlenecektir. Ancak bir önceki kamu personeli alımındaki genel şartların bu alımda da geçerli olması beklenmektedir. Buna göre muhtemel genel şartlar şöyle:

- 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesindeki şartları taşımak.

- 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

 
- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

- Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

TERCİH TARİHLERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Temmuz ayının başında yapılan açıklamada kılavuzun ÖSYM'ye gönderildiği ifade edildi. Ancak ÖSYM KPSS 2019/1 tercihleri ve YKS sonuç ile tercih nedeniyle takvimin sıkışık olduğu bundan dolayı atamaların Ağustos'a ertelendiği ifade edildi. Atamalar için tercih yapacak olan adaylar işlemlerini 7 Ağustos'ta yapmaya başlayacaklardır.

KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımı kapsamında Hemşire, Ebe, Sağlık Teknisyeni / Sağlık Teknikeri, psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk gelişimci, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi alımı yapılacak.

Bu pozisyonların 6 bin 835'i Hemşire adaylarına, 1000 Ebe adaylarına, 3000 Sağlık teknisyeni / Sağlık teknikeri adaylarına ve geri kalan 1165 kişilik kadro ise diğer pozisyonlara dağıtılacak. Söz konusu 12 bin alım Türkiye genelinde bulunan Sağlık kurum ve kuruluşlarına yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum