Kadro ile kamuya Kadrolu olan Taşeronlara Maaş Müjdesi

Kadro ile kamuya Kadrolu olan Taşeronlara Maaş Müjdesi

Kadro ile kamuya Kadrolu olan Taşeronlara Maaş Müjdesi

Kadro alan taşeron işçilere bir müjde geldi. Yüzdelik fark davasının sonuçlandığı açıklandı. Buna göre 696 sayılı KHK ile taşeron şirketlerden genel idarelerde kadroya geçen işçilerin kadro geçişi öncesi aldıkları asgari ücretin yüzdelik fazlası ile olan sözleşmelerine ve tespitine ilişkin önemli bir karar verildi.
   

696 Sayılı KHK ile taşeron şirketlerden genel idarelerde kadroya geçen işçilerin kadro geçişi öncesi almakta oldukları asgari ücretin yüzdelik fazlasıyla olan sözleşmelerine ve tespitine ilişkin önemli bir yargı kararı daha çıktı.

Konu ile ilgili olarak taşeron işçiler yüzdelik fark için mahkemeye başvuru yapmıştı. Taşeron işçiler bu davayı kazandı..

Asgari ücret tespit komisyonunun tespiti ile taşeron işçi, asgari ücretin yüzde 32 fazlasını alacak.


 Geçmiş döneme yönelik yüzdelik fark alacaklarına ilişkin mahkemeye başvuran taşeron davayı kazandı. Ankara 35. İş Mahkemesinde verilen karar ile taşerona asgari ücretin yüzde 32 fazlası ödenecek. Geçmişe dönük alacakları ise en yüksek mevduat faiziyle davalıdan tahsil edilecek.

Öz Büro İş Sendikası tarafından da bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada mahkeme kararının derhal uygulanması ve yüzdelik farkların ödenmesi için kurumlara gerekli başvuruların yapılacağı ifade edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.