Kadro Alamayan Taşeron İşçiler Bize Konuştu

Kadro Alamayan Taşeron İşçiler Bize Konuştu

Kadro Alamayan Taşeron İşçiler Bize Konuştu

Kadro alamayan taşeron işçiler sorunlarını gazeteye döktü. Twitterde ise Hastag açarak kamuoyu oluşturmaya çalıştı

işte detaylar

Belediye İktisadi Teşebbüsleri (BİT) ve Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan yaklaşık 650 bin taşeron işçisi ve kamuya alınırken karşılaştıklatıkları kriterler nedeniyle işsiz kalan işçiler, kadro taleplerini sosyal medya aracılığıyla bir kez daha dile getirdi.

İşçiler, #BelediyeŞirketDeğil 4DKadro ve #4aralıkYüzdeYetmişkriterineHayır başlıklarıyla Twitter’dan mağduriyetlerine çözüm isterken, ‘Kadro beklerken işsiz kaldık’ diyerek haklarını helal etmediklerini belirtti.

Geçen yıl 4 Aralık’ta kamuda çalışan taşeron işçilerini sürekli işçi statüsüne geçirmeyi düzenleyen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girmişti. Yıllardır kadro taleplerini dile getiren işçilerin bir kısmı 4/d statüsüne geçirildi ancak BİT ve KİT’lerde çalışan taşeron işçileri bu düzenlemenin dışında kaldı. Düzenleme kapsamında olanlar ise başvuru şartlarının dışında kaldıkları gerekçesiyle yıllardır çalıştıkları işlerinden oldu. İşçiler, önceki akşam Twitter’da seslerini duyurarak gündem oldu.

İşçiler, taleplerini şöyle dile getirdi:

¦ Şaban Çekil: “BelediyeŞirktDeğil 4DKadro Bütün işçiler birlik olursa kazanır sadece UNUTMA!

¦ Hamit Kaya: Kamuda kadro alamayan taşeron kalan herkese kadro verilsin. BelediyeŞirktDeğil 4DKadro

¦ Hayri Turgut: Bizler kim miyiz? Bizler çöpçüyüz, itfaiyeciyiz, zabıtayız, şoförüz, fırıncıyız, lağımlarınızı temizleyen işçileriz. BİZLER TÜRKİYE’YİZ. Bizi ezdirme TÜRKİYEM “BelediyeŞirktDeğil 4DKadro”

¦ Tarık: #4aralıkYüzdeYetmişkriterineHayır Kamuda mağdur taşeron kalmasın.

¦ Merve: Mağdur edilenlerin de hesap sormaya hakkı var.

¦ Eylem: #4aralıkYüzdeYetmişkriterineHayır Kaç sene çalıştık sürekli iş sahibi olmaya çalışırken işsiz kaldık. 4 Aralık’ta işe çağırılmadıysak suçumuz ne? Hakkımız helal değildir. Kaynak:Aydınlık

MEMURLARAHABER.COM TAŞERONLARIN SESİ KULAĞI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum