Kadın/Erkek Kpss 60 Puanla Sözleşmeli Subay Alım İlanı

Kadın/Erkek Kpss 60 Puanla Sözleşmeli Subay Alım İlanı

Kadın/Erkek Sözleşmeli Subay Alım İlanı

Jandarma Genel Komutanlığı kendisine ait resmi web sayfası üzerinden bir ilan yayımlayarak sözleşmeli subay alımı yapacağını duyurdu. 

KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak olan subay alımlarına dair tüm ayrıntıları sizlere aktarıyoruz. 

JANDARMA GENEL SÖZLEŞMELİ SUBAY ALIM İLANI

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli muvazzaf astsubay alım ilanında kadın ve erkek adayların başvuru yapabileceği subay branşları yer alıyor. İlanda yer alan kadro kontenjan detayları şu şekilde;

Jandarma branşında 248 erkek, 26 kadın, Personel branşında 26 erkek 4 kadın, İkmal branşında 8 erkek bir kadrın, Beden Eğitimi Öğretmeni branşında 4 erkek, 1 kadın, Bakım branşında 2 erkek, 1 kadın personel alımı yapılacak.


 


Bunun dışında şu branşlara sadece erkek adayların başvuruları kabul edilecek. İnşaat Mühendisi 3, İstihkam 8, Muhabere 11, Tabip (muvazzaf) 10, Diş Tabibi (muvazzaf) 2 ve Pilot 60.

Kadrolara ilişkin yer alan bir detay ise Hukuk Fakültesi mezunu adaylardan seçme sınavlarında başarılı olanlar, J.Gn.K.lığının ihtiyaçları doğrultusunda hukuk ile ilgili alanlarda istihdam edilebilecektir.

BAŞVURU KOŞULLARI

İlan edilen branşlar için yayımlanan Subay alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını yapmadan önce aşağıda yer alan başvuru koşullarına dikkat etmeliler. 

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ilan edilen sözleşmeli muvazzaf subay alım ilanı detayları,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Temini yapılacak 1’inci maddedeki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans programlarından mezun olmuş veya kayıt tarihine (26.08.2019) kadar mezun olabilecek durumda olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

KPSS Şartı

2018 yılında yapılan KPSS sınavında; Genel Kültür ve Genel Yetenek (P3) puan türünden en az 65 puan, 2017 ya da 2018 yıllarında yapılan ALES‟ten Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 60 puan almış olmak

Yaş Şartı 

Yukarıda yer alan genel ve özel şartların yanında adayların ayrıca yaş şartına da haiz olması gerekiyor. 

01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.) Ayrıca sözleşmeli subay alım ilanına Lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir) şartıda yer alıyor. Branşlara göre özel belirlenen koşullardan birisi ise Muvazzaf Tabip ve Diş Tabibi Subay adayları için 32 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.) şartı oldu. 

BAŞVURU SÜRECİ

Söz konusu subay alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını 9 Nisan ile 29 Nisan tarihleri arasında yapacaklar. İlana ön başvurular Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

İLAN KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.