İZMİRLİLER DİKKAT! SICAKLIK 55 DERECEYİ BULACAK

İZMİRLİLER DİKKAT! SICAKLIK 55 DERECEYİ BULACAK

İZMİRLİLER DİKKAT! SICAKLIK 55 DERECEYİ BULACAK!

İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı toplantısında açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Profesör Doktor Levent Kurnaz, nüfusun artması ile birlikte su miktarının azaldığını ve İzmir'de bu yüzyılın sonunda 55 derecenin üzerinde sıcaklıklar görüleceğini belirtti.
 
Profesörden İzmir'de hava sıcaklıkları 55 dereceyi görecek iddiası!
    
Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı bilgilendirme toplantısında iklim değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 
"KARBONDİOKSİT MİKTARI SÜREKLİ YÜKSELİYOR"
Kurnaz, 1958 yılından bu yana her gün günde en az 8 kez atmosferdeki karbondioksitin ölçüldüğü ve karbondioksit miktarının sürekli yükseldiği bilgisini verdi. Çeşitli önlemler alınmasına rağmen bu artışın önüne geçilemediğini vurgulayan Kurnaz, gerekli önlemler alınmadığı takdirde yaklaşık 7 derecelik ısınmanın yaşanacağını ve yağışların da yüzde 30 azalacağını kaydetti.
"İZMİR 55 DERECE"
Kurnaz, nüfusun artmasıyla kişi başına düşen su miktarının azaldığını belirterek, "İstanbul'da bu yüzyılın sonunda 50 derecenin üzerinde sıcaklıklar görülecek. İzmir'de buna 55 derece diyebiliriz. Bunun bir hazırlığının olması lazım. Bizim planlamamızı 2100 yılını da kapasayacak şekilde köşede tutmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.