İsviçre 2020 yılında Avrupa Birliği dışından 8500 kişi için çalışma izni verilecek

İsviçre 2020 yılında Avrupa Birliği dışından 8500 kişi için çalışma izni verilecek

İsviçre 2020 yılında Avrupa Birliği dışından 8500 kişi için çalışma izni verilecek

2020 yılında İsviçre, uzun ve kısa vadeli olmak üzere Avrupa Birliği (AB) dışından 8.500 kişiye çalışma izni verecek.İsviçreli firmalar ihtiyaç duydukları işgücünü ülke içerisinden karşılayamamanın sıkıntısını yaşıyor. Bu yüzden de yurtdışından işçi alımına gidilecek.

İlk olarak İngiltere’ye kontenjan açılması planlanıyor. İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) halinde İngiliz vatandaşlarına 3 bin 500 kişilik ek çalışma kontenjanı sağlanacak.

Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi olan İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç vatandaşları da bu imkandan yararlanabilecektir.
İsviçre’de Çalışma İmkanı;Henüz İngiltere AB’den ayrılmadığı için bir kontenjan tahsisi söz konusu değildir. 2020 yılında halen ayrılmazsa bu ihtiyaç AB üyesi olmayan ülkelerden karşılanacak.

Türkiye de bu ülkeler arasında yer aldığı için Türk vatandaşları İsviçre’de çalışma imkanı yakalayabilecek.Avrupa ülkeleri arasında en yüksek asgari ücret İsviçre’de uygulanıyor. En düşük ücret saat başı 25 dolardır.

Aynı zamanda eğitim sistemi ve adaleti ile de dünyaya örnek olan bir ülkedir. Dünyanın en yaşanılabilir 10 şehri arasında İsviçre’den 3 kent bulunuyor. dünyadaki en değerli ülkeler arasında 11. Sırada yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
91 Yorum