İmamoğlu 'Sen utanma, biz utanalım' dediği Cebrail'i unutmadı

İmamoğlu 'Sen utanma, biz utanalım' dediği Cebrail'i unutmadı

İmamoğlu 'Sen utanma, biz utanalım' dediği Cebrail'i unutmadı

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 Şubat'ta yaptığı hal ziyaretinde, sabah namazı çıkışında tanıştığı Cebrail Gümüştepe'nin Esenler'deki evinde iftarını açtı.

İmamoğlu, okula gitmediğini söyleyen Gümüştepe'ye, ''Okumak istemedin mi'' sorusunu yöneltmiş, ''Maddi durumlar el vermedi. Utandığım için söyleyemedim'' yanıtını almıştı. Bunun üzerine İmamoğlu,''Biz utanalım, sen niye utanacaksın...'' demişti. İkili arasındaki bu konuşma, sosyal medyada günlerce konuşulmuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Cebrail Gümüştepe'nin ailesine ziyaret 
Galeri: Ekrem İmamoğlu'ndan Cebrail Gümüştepe'nin ailesine ziyaret
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 Şubat Salı günü Bayrampaşa Hal'ini sabah 06.00'da ziyaret etti.

Hal esnafıyla sohbet eden İmamoğlu, sabah namazını İstanbul Toptancı Halleri Camii'nde esnaf ile birlikte kıldı. İmamoğlu, camiden, 17 yaşındaki Cebrail Gümüştepe adlı bir genç ile birlikte çıktı.
 
İmamoğlu, okula gitmediğini söyleyen Gümüştepe'ye, ''Okumak istemedin mi'' sorusunu yöneltti ve ''Maddi durumlar el vermedi. Utandığım için söyleyemedim'' yanıtını aldı.

Bunun üzerine, ''Biz utanalım, sen niye utanacaksın...'' diyen İmamoğlu, basın danışmanı Murat Ongun'dan Cebrail'le iletişime geçilmesini istedi.

''ANACIĞIM GÖNÜLLER FERAH''
Gümüştepe'yi unutmayan İmamoğlu, Cebrail'in Esenler Kemer Mahallesi'ndeki evine iftar ziyaretinde bulundu.

İmamoğlu'nun geleceğini önceden öğrenen mahalleliler, seçilmiş İBB Başkanı'na sevgi gösterilerinde bulundu ve fotoğraf çektirdi. Gümüştepe, İmamoğlu'nu, annesi Emel ve babası Yusuf Gümüştepe ile birlikte karşıladı.

İmamoğlu, anne Emel Gümüştepe'nin, ''Yerimiz dar. Kusura bakmayın'' sözlerine, ''Anacığım, gönüller ferah. Her şey güzel'' yanıtını verdi.

Gümüştepe, ''Başkanım, ortaokul diplomamı aldım'' deyince, İmamoğlu'ndan, ''Aferin. Sakın bırakma. Büyük adamsın, büyük işler yapacaksın. Hayatta hep başarılı olacaksın. Diğer diplomalarını da takip edeceğim'' yanıtını aldı. Gümüştepe'nin, İmamoğlu'na, ''Zaten ben artık sizin peşinizi bırakmayacağım'' demesi gülüşmelere neden oldu.

''HER EV BENİM''
Evde bulunan misafirlerden biri, İmamoğlu'na, ''Ramazan bitmeden bir akşam bize de gelin'' sözleriyle davette bulundu. İmamoğlu'nun bu davete yanıtı, ''Keşke. Allah razı olsun. Her ev benim. Kapısını çalarım hiç sorgusuz. Bazen görüyorum, çekingen, selam vermeyen insanları. Israrla selam vereceksin. Bazen insanların kalbine buz gelmiştir. Ona bir sıcaklık vereceksin, içi erir gider. Bir bakmışsın senden çok selam veriyor. İnsanlar, birbirini tanımadan etmeden, birileri dedi diye kırgınlıklar, küskünlükler yaşamamalı. Ne demek ya selam vermemek. Allah'ın selamı ya. Selamı ver, selamı al. Bu nedir? Bunların hepsi bitsin. Onun için, 'Her ev benim' diyorum'' oldu.

İmamoğlu ve Gümüştepe Ailesi, iftarını, keyifli bir sohbet eşliğinde yer sofrasında açtı. İmamoğlu, iftar sonrasından kalktıktan sonra aile fertleri ve komşularla anı fotoğrafları çektirdi. İmamoğlu, yoğun sevgi gösterilerinin ardından mahalleden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.