İlkokul ve Ortaokulda Sınıf Geçmek Zorlaşacak

İlkokul ve Ortaokulda Sınıf Geçmek Zorlaşacak

İlkokul ve Ortaokulda Sınıf Geçmek Zorlaşacak

Önümüzdeki dönemden itibaren eğitim öğretimde yepyeni bir sistem bizi bekliyor. Ortaöğretim taslağının yayınlanmasının ardından öğrencilerin önümüzdeki dönemden itibaren sınıf geçmesi dahada zorlaşacak

Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’ya konuşan Selçuk, ilk ve ortaokudaki sistem değişikliğinin ilk ipuçlarını verdi. 

Liselerde ders sayısının azaltılması ve uzmanlaşmaya yol veren seçmeli derslerin artırılmasını düzenleyen yeni bir müfredata geçileceğini önceki gün açıklayan Selçuk, sistemin topyekün değiştirileceğini de söylüyordu. Yüzlerce öğrenci ve öğretmenle değişiklik üzerinde çalıştıklarını söyleyen banan şöyle devam etti: “Biz sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız. Kolay sınıf geçerek biz bu sistemi yürütemeyiz. Onun da çalışılması lazım. Sistemi etkileyen tüm bileşenleri senkronize ve kendi doğasına uygun dönüştürürsek, acele etmeden bunu yaparsak daha başarılı olur.”

Kolay sınıf geçilen bir yapının verimli olmasının mümkün olmadığını dile getiren Selçuk “Çalışan ve çalışmayanı ayırt eden ve her öğrencinin motivasyonunu önemseyen bir yapıya ihtiyaç var. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.