Flaş! Suriyelilere bir plaj yasağı da Sinop'tan geldi

Flaş! Suriyelilere bir plaj yasağı da Sinop'tan geldi

Suriyelilere bir plaj yasağı da Sinop'tan geldi

Bursa'nın Mudanya ve Antalya'nın Gazipaşa ilçelerinde Suriyeli sığınmacıların yaşanan çirkin olaylar nedeniyle plajlara girişleri yasaklanmıştı. Kamuoyunda da büyük bir destek gören 'plaj yasağı' kararına Sinop da katıldı.

 
 Suriyeli mültecilerin 'sahilde uygunsuz hareketlerine' yönelik şikayetler üzerine Bursa'nın Mudanya ilçesi ve Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Beleldiye meclisi kararıyla Suriyelilerin ilçedeki plajlara girişi yasaklanmıştı. Benzer bir haber de Sinop’tan geldi.

"VATANI İÇİN SAVAŞMAYANLARIN PLAJIMA GİRMESİNİ İSTEMEDİM"

Bu sabah Sinop Kaleyazısı’nda bulunan Limaniçi Beach plajının girişinde “vatanı için savaşmayanlar plajımıza giremez” ve “Türk ırkı varolsun” ifadelerinin yer aldığı pankartın asıldığı görüldü. Pankartta, ifadenin Arapçasına da yer verildi.
"PANKARTA OLUMLU TEPKİLER"

Halksesi'nden Mete Çağdaş'ın haberine göre, plajın işletmecesi Hakan Akıncı pankartın asılmasının ardından olumlu tepkilerle karşılaştığını belirterek şunları söyledi:

“Türk askeri sınır dışında savaşırken, vatanı için savaşmayanların plajıma girmesini istemedim. Protesto amaçlı olarak pankartı astım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.