Flaş HDP'den İstanbul Seçimleri Açıklaması

Flaş HDP'den İstanbul Seçimleri Açıklaması

Flaş HDP'den İstanbul Seçimleri Açıklaması

 

HDP’den 23 Haziran için ‘İstanbul’ açıklaması
HDP
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, YSK’nın tartışmalı bir şekilde iptal etmesinden sonra yenilecek İstanbul seçimlerinde YSK eliyle yaratılan mağduriyete dikkat çekerek, “Bu mağduriyete karşı da yan yana geleceğiz. Bugün Sayın İmamoğlu bu mağduriyetin hepimiz adına temsilcisidir. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için bu duygudaşlıkla hareket edeceğiz” dedi.
Sezai Temelli, iptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. İstanbul’daki toplantıda güncel gelişmelere de değinen Temelli, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırması talebiyle açlık grevi başlatan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekerek, “Tüm ülke tecrit altındadır. Şimdi bu tecridi kırma zamanıdır. Kararlı mücadelemizle, vazgeçmeyen irademizle tecride son vereceğiz” dedi.

“OTORİTER REJİME İZİN VERMEYECEĞİZ”
AKP-MHP blokunun bir otoriter rejimi ülkeye dayattığını anlatan Temelli, “Bunun karşısında güçlü bir direniş var, halklar var, Kürt halkı ve HDP var. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerindeki stratejilerini hatırlatan Temelli, “31 Mart’a giderken Türkiye’nin siyaset kulvarını değiştirecek güçlü bir hamleyi gerçekleştirdik. Türkiye’nin bu iktidara mahkum olmadığını gösterdik. Türkiye’nin bir başka yolunun olduğunu, bir üçüncü yolunun olduğunu ortaya koyduk. Bu barış, demokrasi ve HDP’nin yoluydu” ifadelerini kullandı.
Kayyumların yönettiği belediyelere dikkat çeken Temelli, “Kayyum döneminde kentlerde yaptıkları yıkımlara, hırsızlığa, talana, şiddete ve zulme bakın. Aynı şeyi bu kente de yaptılar.

İstanbul’a da yaptılar, tam 25 yıl boyunca bu zihniyetin bu kente neler yaptığını utanç abidelerine bakınca görebilirsiniz.

Düşmanlaştırarak, kutuplaştırarak, Kürt düşmanlığı üzerinde bu talan düzenini sürdürmeye çalışanlara karşı HDP 23 Haziran’da en güçlü cevabı yine verecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.