Flaş Elektrik ve doğalgaza zam

Flaş Elektrik ve doğalgaza zam

Elektrik ve doğalgaza zam

Son olarak dün benzin ve motorine zam gelmişti... Bir zam haberi de elektrik ve doğalgazdan geldi.. Makina Mühendisleri Odası, temmuz ayında elektrik üretimi için satılan doğalgaz fiyatlarına yüzde 6.45 oranında zam yapıldığını hatırlatarak elektrik ve gaz fiyatlarında yeni bir zam dalgasının kapıda olduğu uyarısında bulundu.

 
Makina Mühendisleri Odası (MMO) 2019 Temmuz ayı elektrik ve doğalgaz fiyatları raporunu açıkladı. Rapora göre, temmuz ayında yapılan zamla birlikte elektrik fiyatları son 1.5 yılda yüzde 50-98.2 oranında arttı. MMO Başkanı Yunus Yener, “Siyasal iktidarın izlediği toplum çıkarlarını değil, özel şirketleri kollayan politikalar nedeniyle elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yeni zamlar gündemdedir” diye konuştu.

1 TEMMUZ’DA FİYATLAR ARTTI
2019 başında doğalgaz satış fiyatlarında, konutlara ve küçük sanayi kuruluşlarına yüzde 10, elektrik üretim tesislerine yüzde 88 indirim yapılmıştı. Ancak seçimlerden hemen sonra 1 Temmuz'da elektrik üretimi için satılan doğalgazın fiyatı yüzde 6.45 oranında artırıldı. Raporda “Konut tüketici fiyatlarına uygulanan sübvansiyonu gözardı etmeksizin, konut abonelerinin en çok olduğu kentlerde, indirim sonrasında dahi fiyatların 2017 sonuna göre yüzde 18.5- 29.13 oranında artmış olduğu görüldü” denildi.58

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.