EYT İçin Finlandiya Modeli Konuşulmaya Başladı

EYT İçin Finlandiya Modeli Konuşulmaya Başladı

EYT İçin Finlandiya Modeli Konuşulmaya Başladı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar adına faaliyetlerine devam eden EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar ulaşmış fakat bir çözüm ortaya çıkmamıştı. EYT yasası için milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gelecek olan haberlerde. EYT yasası bağlamında son dakika gelişmeleri ve haberleri gelmeye devam ediyor.

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar adına faaliyetlerine devam eden EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar ulaşmış fakat bir çözüm ortaya çıkmamıştı. EYT yasası için milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gelecek olan haberlerde. EYT yasası bağlamında son dakika gelişmeleri ve haberleri gelmeye devam ediyor. EYT yasasının çıkıp çıkmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. EYT için söylenen "Finlandiya Modeli" konuşulmaya başalandı. Peki, bu model çözüm olacak mı? 

EYT FİNLANDİYA MODELİ NEDİR
Emeklilikte Yaşa Takılanlar adına faaliyetlerine devam eden EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kadar ulaşmış fakat bir çözüm ortaya çıkmamıştı. EYT yasası için milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gelecek olan haberlerde. EYT için Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda konu üzerinde çalışıldığını belirten uzmanlar, "Finlandiya Modeli" olarak bilinen yöntemle, Emeklilikle Yaşa Takılanlar meselesinin önemli ölçüde çözüme kavuşturulabileceğini ifade ettiler. Ak Parti'den yapılan en son açıklamada ise; Türkiye'nin şartları var. Bu Türkiye'de artık erken emeklilik diyebileceğimiz erken yaşlardaki emekliliği kaldırabilecek bir sosyal güvenlik yapımız yok. Popülist bir politika izlemek durumunda değiliz." ifadeleri kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.