Erdoğan’ın EYT çıkışına sessiz kalmadı

Erdoğan’ın EYT çıkışına sessiz kalmadı

Erdoğan’ın EYT çıkışına sessiz kalmadı

EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, sessizliğini bozdu, “Son sözü EYT söyler” dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT’yi seçim kaybetme pahasına gündemlerine almayacağını açıkça deklare etmesi sonrası EYT ile hükümet arasında ipler kopma noktasına geldi. Kazanılmış bir hakkı geri isteyen mağdur vatandaşların sorunlarının araştırılması için talimat veren ancak sonrasında söylem değiştiren Erdoğan’ın bu tavrı sonrası Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, sessizliğini bozdu. Özüpak, “Son sözü EYT söyleyecek” hashtagi ile Twitter’da çalışma başlattı. Özüpak, attığı tweette “EYT; KAZANILMIŞ ANAYASAL HAKTIR.. ANAYASAL hakkımızın iadesini istiyoruz. Söylemler bizi davamızdan vazgeçiremez. Vazgeçmeyeceğiz.... #SonSözüEytSöyleyecek” dedi.

2 milyon katılımlı mitingler yapan, imzalar toplayan, dernekler kuran, bölgesel federasyon ve konfederasyon olma yolunda ilerleyen EYT, 31 Mart yerel seçimlerinde ve 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde net tavrını ortaya koymuş, onları gündemlerine almayanlara, sandıkta hezimet yaşatmıştı. Sonrasında en çok konuşulan konuların başında gelen EYT meselesi, çözüm için umutlanırken, Erdoğan da onlara yeşil ışık yakmıştı. Ancak Erdoğan, sonrasında ışığın rengini değiştirdi ve kırmızı ışıkla EYT’nin çözümüne geçiş vermedi. Erdoğan, katıldığı bir açılışta “Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ tutturmuşlar EYT. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı” dedi. Erdoğan, bu sorunun çözümünde seçim kaybetme pahasına yer almayacağını da vurguladı.

Peki ya erken seçim olursa? Erdoğan’ın tavrı değişir mi, değişse de EYT’liler bir daha vaatlere kanar mı? EYT, mücadelesini daha güçlü bir şekilde sürdürecek gibi görünüyor. Özüpak’ın son sözü EYT’nin söyleyeceği ifadesinden de bu anlaşılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.