Erdoğan’dan Flaş Seçim Açıklaması Seçimler Sonra Yapılmalı

Erdoğan’dan Flaş Seçim Açıklaması Seçimler Sonra Yapılmalı

Erdoğan’dan Flaş Seçim Açıklaması Seçimler Sonra Yapılmalı

Geçtiğimiz ay içerisinde 31 Mart Yerel Seçimlerinin nihai akıbetine ilişkin belirsizlik sürmüş ve gözler YSK’nın vereceği kesin karara çevrilmişti. Kara verildikten sonra İstanbul için tekrara hükmedilen seçimlerin tarihine ilişkin Cumhurbaşkanı’ndan açıklama geldi.

23 Haziran 2019 tarihinde tekrar yapılmasına hükmedilen İstanbul Yerel Seçimlerinde sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için oy kullanılmayacak. Soruşturmalar kapsamında karar verilen her yerel ve mahalli birimler için oy kullanımı gerçekleştirilecek.

Söz konusu durumda vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için oy kullanmak için sandığa gittiklerinde muhtarlar için de oy kullanımları gerekecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün muhtarlar ile gerçekleştirdiği iftar yemeğinde bu konu ile ilgili kritik bir açıklama yaptı ve öncelikle muhtarlara verilen özel idare birimleri sayesinde sundukları değerden bahsetti.

Seçimlerde hem muhtar hem de belediye başkanlığının aynı sandıkta olmasının sorunlu bir uygulama olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; bu durumda belediye başkanlığı seçiminin ayrı bir tarihte, muhtarlık seçimlerinin de farklı bir tarihte yapılması gerektiğini söyldi

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.