Erdoğan : Suriyeli Sığınmacıları geri göndermeyeceğiz

Erdoğan : Suriyeli Sığınmacıları geri göndermeyeceğiz

Erdoğan : Suriyeli Sığınmacıları geri göndermeyeceğiz

Recep Tayyip Erdoğan: “Suriyeli sığınmacıları göndermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönemeleri gerektiği yönündeki söylemine tepki göstererek, “Biz varil bombalarıyla inleyen yerden kaçan bu insanları asla ve katta onları varil bombalarına teslim etmeyiz. Ama Türkiye'nin ana muhalefeti eder” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan: “Suriyeli sığınmacıları göndermeyeceğiz”

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Türkiye’deki 4 milyon Suriyeli sığınmacıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Daha önceki açıklamalarında 2 milyon Suriyeli sığınmacının güvenli bölgede oluşturulacak alanlara yerleştirileceğini söyleyen Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada ise Suriyelilerin ülkelerine gönderilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“İnsan merkezli olmayan her yapının yıkılmaya mahkum olduğunu unutmuyoruz. Türkiye olarak son dönemde köklü reformlarla geçmişte yapılan hataları giderdik. Milletimizin kamu kurumları karşısındaki hak arayışını ne kadar çoğaltır, çeşitlendirir ve etkin hale getirirsek devletimizin o derece güçlü olacağına inanıyorum.

Kamu imkanlarını belirli güç odaklarının tekelinden çıkarıp milletimizin emrine verdikçe içeride ve dışarıda çok güçlü adımlarla yolumuza devam etmeye başladık. Önümüzdeki dönemde de bu adımları atmayı sürdüreceğiz. 2053 ve 2071 vizyonlarımızın en önemli ögelerinden bir tanesi de işte bu sağlam altyapı olacaktır.”


 
“SURİYELİLERİ GÖNDERMEYECEĞİZ”

“Yaptıkları sorgulanmayan devlet yönetimi artık geride kalmıştır. Bunun yerine hukuka, insan haklarına dayalı, şeffaf ve güvenilir devlet yönetimi genel kabul haline gelmiştir. Güvenlik sorunlarını çözmüş refah düzeyini yükseltmiş bir ülke çok yüksek standartlar ortaya koyabilir. İnsan haklarında en ileri gözüken bazı ülkelerin nasıl süratle despotlaştıklarını görüyoruz. 70 yıllık çok partili demokrasi tecrübemiz var. Hukuk külliyatımızda bireyi önceleyen bir birikime sahibiz.

Türkiye şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkedir. AB bize şu ana kadar STK'lar vasıtasıyla 3 milyar euro destek sağlamıştır. Dünyanın en güçlüler çıkıp ne diyor biz bir numarayız diyor hayır siz bir numara değilsiniz. Biz mültecilere 40 milyar doları aşan destek verdik. Dünyada az gelişmiş ülkelere veya mültecilere en büyük desteği veren ülke Türkiye'dir. Bunu OECD rakamları da söylüyor, ben demiyorum.

Ana muhalefet ise biz bunları tekrar ülkelerine göndereceğiz diyor. Biz varil bombalarıyla inleyen yerden kaçan bu insanları asla ve katta onları varil bombalarına teslim etmeyiz. Ama Türkiye'nin ana muhalefeti eder. Ama biz etmeyiz biz insanı seviyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.