En Az 60 KPSS Puan Şartı İle Kamuya Çok Sayıda Memur Alımı

En Az 60 KPSS Puan Şartı İle Kamuya Çok Sayıda Memur Alımı

En Az 60 KPSS Puan Şartı İle Sivil Memur Alımı

Sahil Güvenlik Komutanlığı (SGK) tarafından 16 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanan iş ilanı kapsamında en az 60 KPSS puan şartı ile sivil memur alımı yapılacağı açıklandı.

Yayımlanan sivil memur alımına başvuruların 19 Ağustos 2019 tarihinde alınmaya başlayacağı, 2 Eylül 2019 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan şartlara uygun olması talep edildi.

Sivil memur alımı kadroları alt kısımda yer almaktadır. Buna göre; kadrolar için istenen KPSS ve eğitim seviyesinden mezun olmak zorunludur.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

KADRO DAĞILIMI

Sahil Güvenlik Komutanlığınca yayımlanan iş ilanında yer alan kadrolar ise;;

"Büro personeli (disiplin işlemleri), Tekniker(elektrik teknikeri), tekniker(elektronik), tekniker(tekstil), büro personeli(mal sorumlusu), büro personeli, teknisyen(bilgisayar), teknisyen(elektrik), teknisyen(sıhhi tesisat ve iklimlendirme), teknisyen(bakım onarım), destek personeli(hizmetli), Destek personeli(garson), destek personei(berber)" olarak açıklanmıştır.

İŞTE KADRO TABLOSU

image_366-001.png

image_366.png
  


BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan ilanda yer alan başvuru şartları şu şekildedir;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

Đlan edilen pozisyon unvanları için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.

Alım yapılacak pozisyon unvanının hizasındaki yıla ait puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak.

Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (02 Eylül 2001 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1984 ve daha sonra doğanlar başvurabilir.). 

Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak (Bkz. 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Ek Madde-1).

Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

İlan edilen pozisyon unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum