Emekliye Dört Zam Birden

Emekliye Dört Zam Birden

Emekliye Dört Zam Birden

Kurban bayramı ikramiyelerine kavuşan milyonlarca emeklinin gözü – kulağı toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak kararlarda.


MAAŞLARINDA ARTIŞLAR
Milyonlarca memur ve emekli toplu sözleşme sürecini merakla izliyor. Bu ay tamamlanacak görüşmelerde hem memurların hem de memur emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarında maaşlarında yapılacak artışlar belirlenecek.

PEK ÇOK TALEP KARAR BAĞLANACAK
Ayrıca gelirleri artıracak pek çok talep de karara bağlanacak. Bunlar arasında memurlara bayram ikramiyesi ve emeklilere aile yardımı başı çekiyor.Memur-Sen, memurlara da emekliler gibi dini bayram ikramiyesi ödenmesini, tutarının da 2 bin 630 lira olmasını talep ediyor.

AİLE YARDIMINDAN EMEKLİLER DE YARARLANMALI
Yine memurların eş yardımının 295,47 liradan 553,83 liraya, çocuk yardımının da 34,61- 69,22 liradan yaş ayrımı yapılmaksızın 138,46 liraya yükseltilmesini talep eden Memur-Sen, “Aile yardımından emekliler de yararlanmalı” diyor.

TÜM EMEKLİLERİ KAPSAMASI GEREKECEK
Kabul edilirse, memurlar ikramiyeye kavuşurken, aile yardımları da artacak. Emekliler de aile yardımı ile ek gelire kavuşacak. 2 çocuğu olan ve eşi çalışmayan bir kişi aylık 830,75 lira ek gelir elde edecek. Talep hayata geçerse, sadece memur emeklilerini değil, tüm emeklileri kapsaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.