Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dikkat! Kıdem Tazminat Tehlikesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dikkat! Kıdem Tazminat Tehlikesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dikkat! Kıdem Tazminat Tehlikesi

İl il dolaşarak haklarını arayan yüz binlerce EYT‘li başka tehlikeler ile karşı karşıya. 1999 öncesi çıkan yasa nedeniyle prim günlerini tamamladıkları halde yaş nedeniyle emekli olamayanlara kamuoyunda ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ ismi veriliyor. 31 Mart 2019 Yerel Seçimler öncesi büyük miting ve toplantılar düzenleyen bu güruh, kendi sorunları yanında başka sorunlarla da uğraşmak zorunda kalıyor.

İşverenlerin işçiler arasındaki sorunların başında kıdem tazminatı geliyor. Bu konu genel olarak bir tartışma kaynağı iken, EYT’liler ile işverenler arasında da benzer bir tartışma yaşanıyor. Özellikle son dönemde işverenler, yaşı beklemek üzere emekliye ayrılanlara kıdem tazminatı vermemeyi talep etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, mahkemelerin işçiler lehine karar verdiği için işverenlerin kıdem tazminatı ödemek zorunda kaldığını ve bu konuda bir yasal düzenlemenin zorunlu olduğunu söyledi.

BENZER ŞİKAYETLER ARTIYOR
Ankara Sanayi Odası ise 15 yıllık çalışma süresini doldurduktan sonra deneyimli işçilerin kıdem tazminatı için emekli olduğundan ve sonra gidip başka işlerde çalıştıklarından şikayet etti.

15 yılı doldurmayanların ise kendini kovdurtmak için iş yavaşlattıklarını iddia eden iddia eden ASO, , “Bazı işçilerimiz de kredi kartı, tüketici kredisi borçlusu. Onlarda da huzur yok. Mecburen kıdem tazminatlarını ödeyip işten atmış gibi yapıyoruz” dedi.

TELE1’de yer alan haber göre EYT’lilerin, yani yaşı bekleyenlerin yılı doldursa bile emeklilik aylığı almadığı için kıdem tazminatı hakkı kazanamayacağını öne süren işverenler, EYT’lilerin kıdem tazminatının da kesilmesini istiyor gibi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.