Emekliler dikkat!

Emekliler dikkat!

Emekliler dikkat!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği ikramiye zamları hakkında sosyal güvenlik uzmanları farklı görüşleri paylaşıyor. 2020 yılı için Ramazan Bayramı ikramiyesi 1150 lira olara yatırılırsa Kurban Bayramı ikramiyesinin 1500 lira olması bekleniyor. Özellikle açıklanacak TÜFE rakamları, önümüzdeki yıl emekli ikramiyelerine yansıtılacak.

Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 4'lük normal zamma ilave olarak yüzde 0.71 oranında enflasyon farkı ödenecek. TÜFE aralık ayında son 10 yılın ortalaması olan yüzde 0.33 oranında artması halinde emeklilere yüzde 6.06 zam, memur ve memur emeklilerine yüzde 4 zam artı yüzde 1.06 enflasyon farkı ödenecek.

Merkez Bankası’nın tahmin ettiği gibi yılın sonunda enflasyonun yüzde 12 olması içinse Aralık ayında TÜFE'nin en az yüzde 0.89 artması gerekiyor. Bu da emeklilere yüzde 6.65 zam, memur ve memur emeklilerine yüzde 1.65 enflasyon farkı verileceği anlamına geliyor.


 
EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI NE KADAR?
En düşük memur zammı yılbaşından itibaren193 lira olacak. Memur emeklisine ise 137 lira zam geliyor. En düşük işçi emeklisi zammı 79 lira, esnaf emeklisi 96 lira, çiftçi emeklisi ise 90 lira alacak. 

YILBAŞI İKRAMİYESİ ÖDENECEK Mİ?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği konulardan birisi ise ''Yılbaşında emekli ikramiyesi ödenecek mi?'' sorusu. Her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı kapsamında 1000 TL ikramiye alan emekliler için yılbaşında emekli ikramiyesi ödenip ödenmeyeceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.