Eğitim Sistemi Sil Baştan Yenilenecek

Eğitim Sistemi Sil Baştan Yenilenecek

Eğitim Sistemi Sil Baştan Yenilenecek

2023 Eğitim vizyonu kapsamında yine eğitimde değişikliklere gidilecek. Her gelen yeni Bakanın ilk önceliği eğitim sistemiyle oynamak oluyor ve sürekli değişikliklere gidiliyor.  Önümüzde ki süreçlerde yine eğitime dair değişilkler yapılacak İşte ayrıntılar 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı Beştepe’de yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğu toplantıda, yeni bir bakış açısıyla A’dan Z’ye değişim öngören sistemin sunumunu Bakan Ziya Selçuk yaptı: “Eğitim sistemleri 100 vagonlu tren gibidir. Bir spor araba gibi döndüremeyiz

.” 5 YAŞA ZORUNLU EĞİTİM

– MEB, tam gün eğitime öğle yemeği desteği sağlayacak. – 5 yaş, zorunlu eğitim kapsamına alınacak. Kırsaldaki çocuklar için esnek zamanlı ve alternatif erken çocukluk eğitimi modelleri uygulanacak. Şartları elverişsiz yerleşim birimlerindeki çocukların beslenme ihtiyaçları karşılanacak.

İLKOKULDA NOT KALKIYOR

– İlkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak, çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacak. – Liselerde alan seçimi 9’uncu sınıfta olacak.

AZ DERS, ÇOK TENEFFÜS

– Okul yöneticilerinin yetki ve sorumlulukları arttırılacak. – Her okul, 20 değerlendirme maddesi üzerinden anlık olarak belirlenecek izlenecek

. HER OKULA ATÖLYE

– Her okula tasarım-beceri atölyeleri kurulacak. – İlkokullarda teneffüs süreleri arttırılacak. – Öğretmenlerin eğitiminin ardından müfredat yazımı yapılacak. – İlkokullarda ders sayıları azaltılacak, öğleden sonra tasarım-beceri atölyeleri çalışmaları yapılacak. – Ortaöğretimdeki ders sayısı yarıya yakın azaltılacak. – Başarılı öğrencilere mikro kredi, mezunlara nano kredili destekler verilecek. 

 EKSTRA GELİŞİM BÜTÇESİ

‘Okul gelişim planı’ uygulamasıyla, her okulun kendi hazırlayacağı plan, merkez teşkilatla birlikte izlenecek bir yol haritası niteliğinde olacak. Çocukların bireysel, akademik ve sosyal gelişim amaçlarına yönelik etkinlikler izlenecek ve desteklenecek. Her okula plan çerçevesinde okul gelişim bütçesi verilecek.

SOSYO-KÜLTÜREL AKTİVİTE

Erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar öğrencilerin sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerini izlemek için e-Portfolyo oluşturulacak. Öğrencilerin yeterliliklerinin belirlenmesi ve desteklenmesi için ‘Yeterlilik Temelli Değerlendirme Sistemi’ hayata geçecek. Bu sistemde farklı konu alanlarında yeterlilik tanımları yapılarak standartlar oluşturulacak, müfredatların bu standartlara uygunluğu sağlanacak.

SINAV ZAMANLA AZALTILACAK

Kademeler arasında yarışmaya yönelik sınav ihtiyacı azaltılacak. Sınavsız yerleştirme konusunda esnek modeller geliştirilecek. Bunun için okullar ve bölgeler arasındaki farklar azaltılacak. Şartları elverişsiz okulların fiziksel ve sosyal imkânları genişletilecek. Kaynakların adalet temelli dağıtılmasına odaklanılacak.

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.