Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'a ettiği teklifi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'a ettiği teklifi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'a ettiği teklifi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni parti iddiaları ile ilgili ilk kez konuştu. Bosna Hersek dönüşü gazetecilerin sorularını yantlayan Cumhurbaşkanı, Ali Babacan'la istifasından önce görüştüğünü açıkladı.

Gül ve Davutoğluna sitem etti. Erdoğan, Babacan'a danışmanlık dahil birçok görev teklif edildiğini ancak Babacan'ın kabul etmediğini söyledi. Öte yandan Gül ve Davutoğlu'na da gönderme yaptı. İşte Erdoğan'ın gündeme ilişkin açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın kuracağı yeni parti iddiaları ile ilgili konuştu. Babacan'la görüşmesini aktardı. Hem sitem etti hem eleştirdi.

Erdoğan, Bosna Hersek dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstifasından hemen önce Babacan ile görüştüğünü söyledi.

"ERDOĞAN-BABACAN GÖRÜŞMESİ: Ben Ali Bey'in kendisine de söyledim; 'Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Ben kendisine 'Parti mi kuracaksınız?' dedim. 'Şu anda düşünmüyoruz ama bir platform olarak çalışıyoruz' dedi."

Erdoğan, Babacan'a danışmanlık dahil birçok görev teklif edildiğini ancak Babacan'ın kabul etmediğini söyledi. Öte yandan Gül ve Davutoğlu'na da gönderme yaptı.

"BABACAN'IN İSTİFASI: Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır. Şimdi Ali Bey de hemen rahatlıkla istifasını vermiştir, hayırlısı olsun."

Gündeminde Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması da vardı.

"MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASI: Merkez Bankası Başkanı'nın kendine has birçok tasarrufu olmuştur ve bu tasarruflar neticesinde de maalesef ağır bedeller ödendi. Bu artık bir yere kadar katlanılabilirdi, çekilmez oldu. En önemlisi piyasalara güven vermedi. Piyasalarla iletişimi iyi değildi.Orayı tamamen revize edemezsek ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz."

Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu'nun "referandum" çağrısını da değerlendirdi.

"REFERANDUM ÇAĞRISINA YANIT: Sayın Kılıçdaroğlu eğer bir demokratsa milletin verdiği bir karara saygı duyması lazım. Bu iş bitti. Biz kalkıp da ayda bir, senede bir referanduma gidemeyiz.  Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yaklaşımı güveni de ve istikrarı da tehdit ediyor"

İstanbul Belediye Başkanlığı yarışını kaybeden Binali Yıldırım'a da yeni görev verileceğini duyurdu, Erdoğan. "Bu denli yetişmiş kaliteli bir arkadaşımızı tabii ki kenarda bırakmak gibi bir şey düşünülemez" dedi. 

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.