Belediye ve Kamu İşçilerine Ek Maaş Zammı İçin Çalışma Bakanına Yazı Yazılmıştır

Belediye ve Kamu İşçilerine Ek Maaş Zammı İçin Çalışma Bakanına Yazı Yazılmıştır

Kamuda hem 4/D Sürekli İşçilerinin hemde bit yani belediye işçilerine ek maaş zammı için çalışma bakanı Vedat İşıkhana hak iş tarafından mektup yazılmıştır

İşte o açıklama 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a yazılı çağrıda bulundu.

Arslan Bakan Işıkhan’a gönderdiği mektupta, 2023 yılı Kamu Çerçeve Protokolü’nün tüm kamu işçilerini kapsayacak şekilde Ek Protokol ile iyileştirilmesini istedi.

Konfederasyon Başkanımız Arslan, 9 Ocak 2024 tarihli çağrısında, 9 Mayıs 2023 tarihinde imzalanan KÇP ile alınan ücretlerin tüm çalışanları memnun ettiğini, ancak artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında bu ücretlerin sembolik hale dönüştüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 yılı KÇP ile ilgili yaptığı basın açıklamasında

“Milletimiz şundan emin olsun ki, kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz” cümlesini hatırlatan Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a gönderdiği mektupta şunları söyledi:

“İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde tüm kamu işçilerinin (Yerel yönetimler, İl Özel İdareleri bağlı kuruluşlar ve şirketler dahil)

beklentilerini karşılayacak, insana yakışır bir yaşam düzeyini sağlayacak ücrete ulaşabilmeleri büyük önem taşımaktadır.

HAK-İş Konfederasyonu olarak, 2023-2024 Dönemi Kamu Çerçeve Protokolünde belirlenen ikinci yıl birinci altı ay zam oranına refah payı eklenmesini ve taban ücretlerde iyileştirme yapılmasını talep ediyoruz”

“EK PROTOKOL İLE ÜCRETLERDE ENFLASYON FARKININ ÜZERİNDE İYİLEŞTİRİLME YAPILMALIDIR”

Arslan, Bakan Işıkhan’a gönderdiği mektupta ayrıca Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünün 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunun Ek Madde 2’de belirtilen tüm kamu çalışanlarını (yerel yönetimler, il özel idareleri bağlı kuruluşlar ve şirketler dahil) kapsayacak şekilde gözden geçirilmesi ve Ek Protokol ile ücretlerde enflasyon farkının üzerinde bir iyileştirme yapılmasının gereğine de işaret etti.

fb-img-1704838289886.jpg

fb-img-1704838297841.jpg

Konuyla ilgili olmasa da Instagram'da Anadolu'dan Kelepir Arsa Instagram hesabından bizi takip edin. 9 Bin liraya , 19 Bin Liraya Müstakil Parsel Arsalar Paylaşım yapacağız.

MEMURLARAHABER COM Güvencesi ile Buradan tıklayınız 

fb-img-1704892226772.jpg

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum