Belediye Taşeron işçilerine Yüzde 30 Maaş Zammı

Belediye Taşeron işçilerine Yüzde 30 Maaş Zammı

Belediye Taşeron işçilerine Yüzde 30 Maaş Zammı

KOCAELİ

Kocaeli’ne bağlı Karamürsel Belediyesi ile Hizmet- İş Sendikası arasında varılan anlaşma kapsamında belediyede çalışan 50 işçiye 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli yüzde 30 zam yapıldı.

Sözleşmenin ardından açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a, TÜİK’in açıkladığı rakamın iki katı oranda zammı işçilere uyguladığı için teşekkür ettiğini söyledi.

HATAY

30 Aralık’ta Antakya Belediyesi hizmet binasında düzenlenen törene Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet İş Hatay Şube Başkanı Ercan Salcan ve yönetim kurulu üyeleri, Öz-İş Sendikası İl Başkanı Mehmet Göngör, ilçe sendika başkanları ile belediye başkan yardımcıları Abdullah Okur ve Engin Sözer katıldı.

Sözleşme sonrası açıklama yapan Arslan; “Antakya gibi medeniyetlerin beşiği olan; barış, kardeşlik ve hoşgörü kentinde bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Hak-İş Konfederasyonu ve ona bağlı Hizmet-İş Sendikası olarak Türkiye’nin her bölgesinde, her ilinde, her kurumunda sendikamıza bağlı görev yapan kardeşlerimizin her türlü hak ve alacakları konusunda yoğun çaba ve gayret içerisindeyiz. Bu kapsamda bugün Antakya Belediyesinde çalışan işçi kardeşlerimizin toplu iş sözleşmesine imza atıyoruz. Başkanımıza yapmış olduğu destek ve katkılardan ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tarafların memnuniyeti ile sonuçlanan sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN

Belediye işçileri için son derece sevindirici ve diğer belediyeler için ümit verici bu kararın ardından Adıyaman Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında görüşmeler başladı. Önceki gün görüşmelerin ilk toplantısı gerçekleşti. Toplantıda işçileri Hizmet-İş Adıyaman Şube Başkanı Hasan Kılınç temsil ediyor. Yapılacak zam 2020’de işçilerin alacağı ücret olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.