4/D taşeron kamu işçilerinin cebine ek para girecek

4/D taşeron kamu işçilerinin cebine ek para girecek

4/D taşeron kamu işçilerinin cebine ek para girecek

4/D işçiler gündemde bir hayli yer tutuyor.

Son haftaların revaçta konularından biri de kadroya geçenlerin yüzdelik farkları. Son haftalarda bazı sendikalar kendi bünyesindeki işçiler adına yüzdelik fark için dava açmış, bu davaların bir çoğu işçiler lehine sonuçlanmış ve emsal karar olması beklenmişti.

Kararların art arda açıklanması ve yüzdelik farkların işçi lehine sonuçlanmasının ardından işçilerde büyük bir beklenti başladı.

4/D taşeron kamu işçilerinin kazanılan davaların pek çoğu Yargıtay’da temyize gitmiş durumda. Yani işçiler Yargıtay’ın kararını bekleyecekler. Eğer Yargıtay bu dosyalarda işçileri haklı görürse kararlar emsal sayılacak ve taşeronların tümü kadroya geçmeden önceki yüzdelik farklarını yüzde 4 zammın üstüne almaya başlayacaklar. Ayrıca Ocak 2019’dan itibaren olan geriye dönük ödemeler de yapılacak.

Yüzdelik farklar en az yüzde 10 üzerinden uygulanacak. Örneğin yüzde 10 fark alacak bir işçi önce yüzde 10 üzerinden 93 TL, ardından yüzde 4 zam ilavesi ile 97 lira zam almış olacak. Ardından 1 Ocak 2019’dan itibaren bu ücretlerin tespitine geçilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.