4/D Kamu İşçilerinin Büyük Problemi Çözüldü

4/D Kamu İşçilerinin Büyük Problemi Çözüldü

4/D Kamu İşçilerinin Büyük Problemi Çözüldü

Cumhurbaşkanlığı, işçilerin kadroya geçişinin ardından yaşadığı en büyük sıkıntılardan birine de çözüm getirdi.

Kadroya geçen işçilerin en büyük sorunları arasında keyfi uygulamalar yer alıyordu. Bu uygulamalar içinde taşeronların görev tanımı dışında işlerde bir tür joker eleman gibi çalıştırılması yer alıyordu.

4/D’li işçi, alınan karar ile artık kadroya geçtiği pozisyonun dışında bir işte çalıştırılamayacak. Karar kapsamında artık boş kadrolara ihale dışında atama yapılamayacak. Taşeron atama usullerinde sınav, ilan gibi işlemlerle ilgili gerekli düzenlemeler yapılacak.

Kararda şu ifadelere yer verildi;

“696 sayılı KHK’nın 127.maddesiyle 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı KHK’ya eklenen ve 1/2/2018 tarihli ve 7079 sayılı kanunda aynen kabul edilen 23’üncü geçici madde uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmelerinde kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta iken kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolar ile geçici işçi pozisyonlarına geçirilenlerin, geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilmeleri, yürütmekte olduğu işler dışında başka işlerde çalıştırılmamaları..”

Söz konusu belge Cumhurbaşkanlığı tarafından ilgili tüm bakanlıklara gönderilmiş durumda.

4/D sürekli işçilerin en büyük sorunları arasında Cumhurbaşkanlığı kararı ile çözülen bu sorun yer alıyordu. Pek çok işçi CİMER’e hizmet verdiği sektör dışında başka alanlarda çalıştırılmaktan duyduğu rahatsızlığı dile getiriyordu. Bu konuda KHK içinde hüküm olmaması mağduriyetleri uzatmıştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.