2020 Asgari Ücret 7 Bin TL Olmalıdır!

2020 Asgari Ücret 7 Bin TL Olmalıdır!

2020 Asgari Ücret 7 Bin TL Olmalıdır!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de asgari ücret zammı konusunda görüş beyan etti.
Önceki gün Şişli Öğretmenevi’nde gerçekleşen Türkiye Kamu-Sen Van Bölge İstişare Toplantısı’na katılan Kahveci, memurlara dair pek çok önemli açıklamalar yaptığı konuşmasında asgari ücret konusuna değindi.

Türkiye’de 6.5 milyon asgari ücretli olduğunu beyan eden Kahveci, bu insanların evine nafaka götürmek için çalıştığına işaret etti.
Kendilerinin asgari ücretin yoksulluk sınırını aşması (6 bin 705 TL) gerektiğini düşündüklerini söyleyen Önder Kahveci, Türk-İş Konfederasyonu’nun açıkladığı 2578 liranın bir kişinin açlık sınırı olduğunu belirtirken, kendi hesaplamalarında da bu rakamın 2600 TL olduğuna vurgu yaptı.

Son yıllarda gelen ekonomik zorluklar ile asgari ücretlinin gerçekten geçim sıkıntısı çektiğine vurgu yapan Kahveci, artık azami rakamın yakalanması gerektiğine inandığını belirtirken, 2019’da geçerli olan yüzde 26’lık zammın benzerinin bu yıl da yapılması gerektiğini söyledi.

Kahveci son olarak; “Bir ailede iki kişi çalışıyorsa bu insanların toplam gelirinin yoksulluk sınırının üzerinde, yani 2 kişinin aldığı ücret en az 6 bin 800 lira olmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.