2019 Polis Alımları POMEM Kadın/Erkek Polis Alımı: KPSS, Yaş, Renk Körlüğü Şartı

2019 Polis Alımları POMEM Kadın/Erkek Polis Alımı: KPSS, Yaş, Renk Körlüğü Şartı

2019 Polis Alımları POMEM Kadın/Erkek Polis Alımı: KPSS, Yaş, Renk Körlüğü Şartı

2019 YILI POLİS ALIMLARI

İçişleri Bakanlığı 25. Dönem POMEM Polis alımları için ilana Ağustos ayı sonu Eylül ayı başı gibi çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarih bilgileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından paylaşıldı. 


Yerel seçim öncesi ve İstanbul seçimleri döneminde katıldığı programlar kapsamında konuya dair detaylı bilgiler veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Akademisi Başkanlığı'nın 25. dönem POMEM polis alımları için Ağustos sonu gibi ilana çıkacağını ifade etmişti.

ŞARTLAR DEĞİŞEBİLİR

2019 yılı polis alımlarında en önemli nokta başvuru şartlarında yapılabilecek değişiklikler. Zira bu konuda detaylı açıklamalar ilk ağızdan Süleyman Soylu'dan geldi. 

Yer aldığı bazı televizyon programları kapsamında kendisine sorulan başvuru şartları sorularına yanıt veren Bakan Soylu'nun özellikle yaş, KPSS, renk körlüğü gibi önemli alanlarda değişiklik olabileceğini açıklamaları adayları umutlandırmıştı. 

KPSS Şartı İndiriliyor

KPSS şartı konusunda bakan başvurulara dikkat çekerek açıklamalarda bulunmuştu. Belirli bir puanın talep edileceğini puan düştükçe başvuruların artacağı ve alım sürecinin uzayacağına vurgu yapan Bakan Soylu, lisans için 60 olan KPSS puanı için bir bigli vermedi. Ancak önlisans KPSS şartının 70 KPSS'den 65 KPSS'e indirilebileceğini açıklamıştı. 

Renk Körlüğü Düzenlemesi

Diğer önemli başvuru şartı da renk körlüğü düzenlemesi. Bakan Süleyman Soylu renk körlüğü düzenlemesi için bir çalışma yürütüldüğü müjdesini vermişti. Bu konuda değişiklik bekleyen binlerce adaya umut olan bu açıklama kapsamında bu engelin kalkabileceği umudu doğdu. Bakan bu konuda uygulanan standartların inceleneceğini ve çalışma sonucuna göre bir karara varılacağını açıkladı. 

Boy Şartı

Bir adayın boy şartı konusunda ki talebine Bakan Soylu, Avrupa ve diğer ülkelerdeki standartların inceleneceğini söyledi.

Yaş Şartı

Süleyman Soylu'nun umut vermediği tek şart, yaş şartı oldu. Bu konuda bir çalışma olmadığını ifade eden Bakan Soylu yapılan küçük bir düzenlemeyi hatırlattı. Yaş şartında  Aralık maddesinin 1 Ocak olarak değiştirildiğini açıkladı. 

2019 polis alımlarını kaçırmamak için hemen android uygulamamızı indirebilirsiniz

8 bin 147 bekçi alınıyor görmek için buraya tıklayınız

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.